Не можем да преписваме толкова много вини на горкия коронавирус,

...
Не можем да преписваме толкова много вини на горкия коронавирус,
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Политизирахме и горкия коронавирус – мерим си карантината

Не можем да преписваме толкоз доста вини на горкия ковид, като че ли се опитваме и него да политизираме. Обществото ни е разграничено на "про- " и "анти- " във връзка с вируса и на това кой на какъв брой му е дълга карантината.

Но това по този начин или другояче е борба в целия свят. Такова мнение показа в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия политическият психолог проф. Антоанета Христова.

,,На процедура живеем във висока степен на неопределеност и несигурност. Освен че няма отговор по кое време ще има ваксина или по кое време ще завърши цялата тази пандемия, тази рецесия допуска освен икономическа, само че и политическа рецесия, защото към този момент следим конфликт сред демократичното и консервативното'', сподели още тя.

Трудно се прави далекобоен бюджет. Ситуацията изисква висока степен на надпартийно виждане на казуса. За бюджета следващата година се дават ужасно доста пари, с които да се покрият някои спешни обстановки.

За да управляваш един развой, се вършат едни разбори и прогнози. Когато няма информация обаче, доста мъчно е да критикуваш това, което се случва тук и в този момент, счита политическият психолог по тематиката с бюджета за 2021 година.

,,Протестите са реален фактор, различен е въпросът, че изгубиха сила, тъй като позволиха доста неточности в позиционирането си, в неналичието на лидерство'', добави проф. Христова.

Според мен това е висшата еманация на опростенчеството в политическото говорене и опълчване, това не е тематиката на България, обществото и хората, само че законът е идентичен за всички и би трябвало да се съблюдава, само че това не е дневният ред на обществото, разяснява тематиката с COVID-19 политическият анализатор Росен Карадимов.

,,Ако през март и април хората бяха уплашени от нещо непознато, сякаш хората поопознаха тази обстановка, само че не знаят какво ще последва в стопански проект за страната. Пандемията се употребява като претекст за задачите на бюджета, което е доста грозно.

Питам се каква е разликата сред март месец и ноември по отношение на неизвестността на планирането. Според мен разлика няма. Това е метод да се предложи бюджет, който да направи един 5-милиарден недостиг в границите на пет месеца.

Това е бюджет, целящ да се основат едни избрани електорални нагласи'', изясни Карадимов и подсети, че "битката за бюджета " ще се дефинира на полето на Народното събрание, а не в президентството или държавното управление.

Само в Народното събрание може да се чуят и причините на ръководещите, и причините на опозицията, уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР