Не мисля, че новото ръководство на ЮЗУ ще промени тези

...
Не мисля, че новото ръководство на ЮЗУ ще промени тези
Коментари Харесай

Стефан Дечев: Нямаше реални избори за ректор на ЮЗУ

" Не мисля, че новото управление на ЮЗУ ще промени тези практики. Реално няма ново управление ". Това сподели пред БНР Стефан Дечев - някогашен учител по История от Югозападния университет в Благоевград.

В началото на декември той алармира за подправяне на неговите подписи върху изпитните протоколи в ЮЗУ. Министерството на образованието и науката стартира инспекция по случая. Вчера Университетът избра своето ново управление в лицето на декана на катедрата, за която става дума в сигнала.

" Реални избори не е имало. Станал е един следващ цирк, вследствие на който се прави една сериозна поръчка да продължат досегашните практики. Очевидно българската страна няма суверенитет на територията на юг от Бараково, най-малко що се отнася до МОН. Смятам, че тези практики ще продължат. Югозападният университет остава едно феодално притежание на семейството Юруков и на семейството Марин ".

Той е безапелационен, че новият ректор е посочен от остарелия. Според него той е определен от Общо заседание, в което наличието на доста хора е " подозрително ".

Изпити се взимат с фалшифицирани подписи, сигнализира той. И още: има дипломирани студенти без действително положени изпити, с фалшифицирани протоколи.

По думите му става дума за Правно-историческия факултет - факултетът на новия ректор.

Дечев акцентира, че никой не оспорва достоверността на изнесените от него обстоятелства. Говори се единствено за уронване на престижа, означи той.

Историкът разяснява и държанието на някои от сътрудниците му в университета. По думите му те са забелязали същите неща, само че не са алармирали, а са си мълчали. Ти да видиш, че личният ти автограф е подправен и да не сигнализираш - това е съучастничество, изясни той.

" Това е една просвета, една настройка, която се култивира през последните години и изключително се задълбочи, когато основен прокурор стана някогашният към този момент основен прокурор Иван Гешев, на който сегашният новоизбран ректор беше теоретичен началник ", изрече мнението си още Стефан Дечев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР