Резервациите за автобуса на вандалите са направени от нашата страна

...
Резервациите за автобуса на вандалите са направени от нашата страна
Коментари Харесай

Оскверниха мемориала на Холокоста в Париж, следите водят към България

Резервациите за рейса на вандалите са направени от нашата страна

Трима души, които са виновни за оскверняването на мемориала на Холокоста в Париж, са проследени до България, оповестиха от офиса на френската прокуратурата, представени от „ Политико “. Някои медии в страната подозират и връзка с Русия.

На 13 май през нощта вандали са изрисували мемориала с 35 отпечатъка на червени ръце. Действията бяха наказани от обществеността. Подобни закононарушения стават все по-чести във Франция след началото на войната в Газа предишния октомври.

В известие до „ Политико “ прокуратурата съобщи, че трима обвинени са били видяни на записи от охранителни камери. Те са се движели от мемориала към хотел в източната част на Париж, преди да се качат на рейс към Белгия. „ Резервациите за рейса и на тримата са направени от България “, допълват от прокуратурата, предава lupa.bg.

Според локални медии следователите ревизират и хипотезата, че това е съветска интервенция за дестабилизация. Медийните изявления настояват, че причинителите са българи.

През ноември двойка от Молдова беше задържана по съмнение, че е изрисувала 250 сини звезди на Давид из Париж. Тогава тази интервенция е била предоставена от съветските служби за сигурност. Подобни случки ускориха терзанията, че Русия се намесва все по-често във френската политика и общество.

Френски проверяващи обявиха пред „ Политико “, че „ задгранични играчи виждат обществения спор във Франция като метод да се възползват от слабите им страни “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР