Не е изключено Центърът за градска мобилност да тегли кредит,

...
Не е изключено Центърът за градска мобилност да тегли кредит,
Коментари Харесай

Центърът за градска мобилност може да прибегне до теглене на кредит

Не е изключено Центърът за градска подвижност да тегли заем, с цел да покрие загубите от продажбите на карти и билети и от зоните за платено паркиране по време на изключителното състояние. Това съобщи на съвещание на транспортната комисия към Столичния общински съвет шефът на общинското сдружение Димитър Дилчев.

Той заяви, че пропуснатите доходи досега са 12 млн. лв..

От премахването на почасовите зони за платено паркиране ЦГМ е губил по 400 хиляди лева на седмица. Задълженията към транспортните оператори за март са 1,8 млн.лв., а за април се чака те да доближат 4,5 млн. лева

"Столичен автотранспорт " търпи към 3 млн. лева загуби. Те са както от спряната продажба на билети от водачите, поради издадената заповед те да не го вършат, с цел да се лимитират директните контакти, което ще продължи сигурно до края на май, по този начин и от понижената транспортна задача по време на изключителното състояние.

Също 3 млн. лева е загубата и на " Столичен електротранспорт " . Най-големи финансови провали търпи " Метрополитен " – 8 млн. лева ., най-вече от спада в продажбата на транспортни документи.

Директорът на ЦГМ разясни, че от през днешния ден публичният превоз в столицата работи в размера си преди въвеждането на изключителното състояние , като към момента има известно ограничение на нощните курсове.

Започнаха и дейни инспекции дали пасажерите носят маски, до момента в който се возят в градския превоз:

Контрольорите ще продължат да продават билети на пасажерите , които не са съумели да си закупят преди качване в транспортното средство, защото водачите още няма да го вършат, поради подхванатите ограничения за сигурност, само че от идната седмица проверяващите ще стартират интензивно работа по глобяване на нередовно пътуващите, добави Дилчев. Десет от бюрата продават билети и карти с удължено работно време.

Ще продължат да се глобяват и пасажери, които се возят без защитна маска в градския превоз. Глобите са от 300 до 1000 лв..

До края на юни ЦГМ ще показа нова икономическа рамка. Работи се по редуциране на разписанията на градския превоз, увеличение на линиите и нови благоприятни условия за откриване тук-там за продажба на транспортни документи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР