Най-възрастната горила в света навърши 65 години, отбелязвайки големия ден

...
Най-възрастната горила в света навърши 65 години, отбелязвайки големия ден
Коментари Харесай

Най-възрастната горила в света навърши 65 години

Най-възрастната горила в света навърши 65 години, отбелязвайки огромния ден с торта, украсена с боровинки и малини.

Фату, която живее в зоопарка в Берлин, отпразнува събитието предходната седмица, което я направи най-старата горила в света, съгласно обява в Instagram на зоологическата градина.

„ Честит рожден ден, скъпа Фату! “ пишат от зоопарка, наблягайки, че не може на празника да липсва торта, а тя постоянно е доста специфична за Фату.
View this post on Instagram
A post shared by Zoo Berlin (@zooberlin)

Във видеоклип може да се види по какъв начин горилата рови в празничната си торта, преди да си оближе пръстите.
View this post on Instagram
A post shared by Zoo Berlin (@zooberlin)

Зоологическата градина в Берлин за първи път отваря порти през 1844 година и е първата по рода си в Германия. Тя е съвсем разрушена по време на Втората международна война. В момента в нея живеят 1200 разнообразни типа представители на животинското царство, в това число на сериозно застрашените западни равнинни горили.

Тези горили са вегетарианци и нормално живеят до 35 години в дивата природа или до 50 години в плен. Фату обаче надминава всички упования, споделя T+L.

Посетителите на зоологическата градина могат да следят по какъв начин пазителите на зоопарка хранят няколко от животните, в това число горилите.

Горили могат да се видят още в Кливланд, в това число бебе, родено през октомври 2021 година А тези, които посещават Animal Kingdom на Disney World, могат да видят групата горили, които привлякоха вниманието на света предходната година, когато откриха змия в тяхното заграждение.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР