Най-важният резултат от обявяването на Независимостта е международният отзвук, който

...
Най-важният резултат от обявяването на Независимостта е международният отзвук, който
Коментари Харесай

През погледа на историците: Цената да бъдеш независим

Най-важният резултат от оповестяването на Независимостта е интернационалният отзив, който България получава. Това обявиха историци в студиото на Euronews Bulgaria. Така по думите им страната ни става мощна и преодолява трудностите.

Преди 114 години животът в страната ни се трансформира радикално. С оповестяването на Независимостта с изключение на дипломатически, България е получава преимущества и в стопански и обществен проект.

 
България скъсва всяка връзка и опция да бъде координирана, следена със султана със другите стопански, които Османската империя има с Европейските велики сили.
Радослав Илиев, историк
Освен това всички тези политически дрязги, които има в предходния интервал като, че ли при започване на 20. век в един миг спадат и са обединени към нашите общи и национални цели. Нещо за което за жалост оттова нататък след първата международна война се разделяме. Имам възприятието, че това разделяне и в този момент не е завършило.
доцент Александър Сивилов, историк

И в директен и в метафоричен смисъл България заплаща за своята самостоятелност.

Независимостта би трябвало да се брани всеки ден - от всички нас и от хората, които взимат огромните решения в страната,  допълниха още историците. 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР