Най-опасните части в него са от страната на шлюзовете и

...
Най-опасните части в него са от страната на шлюзовете и
Коментари Харесай

Трети ден продължава издирването на рибарите в язовир „Мандра“

Най-опасните елементи в него са от страната на шлюзовете и на устията на реките

Трети ден двама риболовци, изчезнали в язовир „ Мандра “ край Бургас са в неопределеност. Вчера следобяд лодката и греблата им бяха открити, само че от мъжете няма и диря.

Двамата мъже са влезнали в язовира към среднощ в неделя с надуваема рокля.

„ За страдание, досега е открита единствено лодката. Нямаме други следи, само че това не ни стопира да продължим през днешния ден издирването. В него ще се включи екип с лодка. Включени са екипи на водолази и екипи на Изпълнителната организация по лов на риба и аквакултури “, изясни пред камерата на Веселин Василев, който е шеф на УКОРС в Община Бургас.

Вчера в търсенето са се присъединили и доброволци, през днешния ден ще бъде пуснат общинския дрон да обследва язовира от въздуха.

Началникът на отдел Бургас в Изпълнителната организация по лов на риба и аквакултури Костадин Дамянов изясни, че това е най-големият язовир в България, 38 км в радиус, дълбочината му не е огромна, стига до 8 м.

„ Най-опасните елементи в язовира са от страната на шлюзовете и на устията на реките, които се вливат в него “, добави той.

Дамянов съобщи, че от 1 ноември любителският лов на риба в язовира е неразрешен по мрачно, а до 1 ноември е позволен единствено от брега.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР