България потъва в обезценяване на всичко. Обезцениха се конституционните промени,

...
България потъва в обезценяване на всичко. Обезцениха се конституционните промени,
Коментари Харесай

Социолог: У нас всичко се обезценява, ред е и на демокрацията

България потъва в обезценяване на всичко. Обезцениха се конституционните промени, глобите Магнитнски, концепцията за избори. Пада престиж след престиж. Това каза социологът Първан Симеонов пред Нова нюз. Той уточни, че такава политика може да докара до властнически модел и да подложи под въпрос потребността от парламентаризъм. " Страх ме е за демокрацията ", показа социологът. 

" Ако си бил в „ сглобка “ с ГЕРБ и Движение за права и свободи и след това започнеш да правиш колажи за тях е мъчно да получиш в допълнение анти-ГЕРБ гласове ", счита Симеонов.

Социологът проучва и настройките за евровота. Той уточни, че е незадълбочено да се счита, че Европа върви към „ путинизъм “. „ Възможно е Европа да върви към ясно, дясно болшинство, което да включва консервативни сили, които не са путинисти “, разясни Симеонов.

Той разяснява и покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо. „ Чух, че Фицо самичък си е отговорен. От доста прогресивни и демократични хора чух гласове, че хора като него са законна цел “, уточни социологът. „ Борейки се с Путин, не трябва да замязваме на него “, съобщи Симеонов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР