Най-новата ваксина е приспособена за подварианта ВА.1Германските власти се готвят

...
Най-новата ваксина е приспособена за подварианта ВА.1Германските власти се готвят
Коментари Харесай

Германия се готви за поставянето на адаптирана ваксина срещу КОВИД-19

Най-новата ваксина е приспособена за подварианта ВА.1

Германските управляващи се готвят да стартират да слагат приспособена версия на ваксина против КОВИД-19, създадена особено против Омикрон разновидността на ковид. Мярката се подхваща в очакване на нова зимна вълна на болестта, съобщи ДПА.

Най-новата ваксина е приспособена за подварианта ВА.1 и сред 5 и 12 септември Германия ще получи 14 милиона дози от препаратите против него на " Пфайзер " / " Бионтех " и " Модерна ", които сега са в процедура на утвърждение от Европейски Съюз, се споделя в писмо на немския здравен министър Карл Лаутербах с инструкции към здравните управляващи по какъв начин да се приготвят за имунизационната акция.

Данните демонстрират, че най-новите имунизационни препарати са приспособени освен за ВА.1, само че са и доста по-ефективни против подварианта ВА.5 спрямо първото потомство ваксини, написа в писмото, което беше забелязано и от ДПА.

В документа се отбелязва, че във всяка от първите две седмици на септември се чака да дойдат по 5 млн. дози от имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " против ВА.1.

Освен това също при започване на септември се чакат и 1,65 млн. дози на " Модерна ", които на 12 септември да бъдат последвани от доставката на още 2,38 млн., се споделя в писмото.

Ваксините ще бъдат доставени непосредствено на фармацевтичните търговци на едро и от 5 септември ще могат да бъдат поръчвани от здравните органи.

" Рисковите групи не трябва да чакат повече да се имунизират, макар че след няколко седмици ще има нова ваксина ", изясни Лаутербах в писмото.

Междувременно американската фармацевтична компания " Пфайзер " и немският ѝ сътрудник " Бионтех " оповестиха, че са основали приспособена ваксина и против подвариантите ВА.4 и ВА.5 и в случай че и тя бъде утвърдена, най-рано до края на септември или началото на октомври Германия ще получи 9,5 млн. дози от нея, съобщи министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР