Най-модерният боен самолет на Великобритания, Ф-35Б, проведе първите си мисии

...
Най-модерният боен самолет на Великобритания, Ф-35Б, проведе първите си мисии
Коментари Харесай

Великобритания се похвали с първа мисия на Ф-35 в Ирак и Сирия

Най-модерният военен аероплан на Англия, Ф-35Б, организира първите си задачи над Сирия и Ирак като част от интервенциите против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), разгласи военният министър на Обединеното кралство, представен от АП.

Министър Пени Мордонт означи в известие, че самолетите са взели участие в първата задача от английска военновъздушна база в Кипър след извънредно сполучлив подготвителен интервал.

" Тяхната първа действителна бойна задача е забележителна крачка в бъдещето за Англия ", разгласи Мордонт.

Шест изтребителя Ф-35Б от Военновъздушни сили и Военноморски сили на Англия дойдоха в базата " Акротири " на 21 май за шест седмици като част от ученията Lightning Dawn. Британски военни представители обявиха, че няма проекти самолетите да вземат участие в бойни задачи по време на престоя си в базата.

Но след това е решено да създадат дебют като част от интервенция Shader , приносът на Англия в битката против ДАЕШ, поради " изключителното им показване ".

Официални представители обявиха, че самолетите не са употребявали оръжията си по време на задачите над Сирия и Ирак. Самолетите са били придружавани от изтребители " Тайфун ".

Англия сега има 17 изтребителя Ф-35Б и възнамерява да се снабди с още 138 самолета.

Според информация на производителя на изтребителя Lockheed Martin английската промишленост ще построи 15% от повече от 3000 самолета , планувани да бъдат създадени от американската компания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР