Най-много потребители се доверяват на btvnovinite.bg сред новинарските сайтове bTV

...
Най-много потребители се доверяват на btvnovinite.bg сред новинарските сайтове bTV
Коментари Харесай

bTV Новините празнуват 20-ия си рожден ден

Най-много консуматори се доверяват на btvnovinite.bg измежду новинарските уеб сайтове

bTV Новините честват 20-ия си рожден ден с най-високата оценка от феновете. Това е редакцията с най-голямо и възходящо доверие и източникът на най-обективната ТВ публицистика в страната съгласно национално представително изследване на „ Маркет Линкс " *, извършено през октомври 2020 година

Всичко стартира на 18 ноември 2000 година, когато след месеци усилена подготовка се излъчва първата емисия на bTV Новините. За първи път феновете научават най-важното от деня не от един, а от двама водещи - една от десетките нововъведения, които bTV вкарва в телевизионната публицистика в България. За по-малко от година след първата си емисия bTV Новините се утвърждават като безспорен информативен водач, като преломният миг е 11 септември 2001 година, когато цяла България наблюдава онлайн атентатите в Съединени американски щати посредством ефира на bTV.

Двайсет години по-късно bTV Новините остават *най-близо до хората и първи измежду всички малките екрани, към които феновете биха се обърнали със собствен проблем или сигнал.

„ Стратегията ни е да интегрираме цялото наличие, което създава редакция „ Новини, настоящи излъчвания и спорт ", на всички наши платформи. Така феновете гледат репортажите, следствията и интервютата на нашите публицисти както по малкия екран, по този начин и в интернет. За нас видеожурналистиката от дълго време не е единствено емисия или предаване по малкия екран ", сподели Венелин Петков, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт " в bTV Media Group.

В година на невиждана световна пандемия, събития и спорове от международно и национално значение, нюзрумът на bTV е подложен преди всичко във връзка с достоверното отразяване на интернационалните вести (според 49.6% от анкетираните), извънредна информация и изявленията (според 41.8%) и с обективно показване на изключителни събития онлайн (според 41.2%). Най-много фенове дефинират bTV и като най-независима и равноотдалечена от политическо въздействие, а над 40% ще наблюдават идващите избори в ефира на медията. Най-много консуматори (34%) се доверяват на btvnovinite.bg като първи източник на информация измежду новинарските уеб сайтове. Над 42% от интервюираните пък биха ревизирали истинността на съмнителна информация точно посредством каналите на bTV.



„ Да задържиш доверието на феновете 20 години и даже да го увеличиш във време на провокации е най-голямото самопризнание за значимостта на bTV Новините. Това е и доказателство за потребността от качествена, самостоятелна и безпристрастна публицистика за хората в България в предишното, през днешния ден и в бъдеще ", разяснява Флориан Скала, основен изпълнителен шеф на bTV Media Group.

Двайсет години след излъчването на първата си емисия bTV Новините са преди всичко и с атрактивния метод на показване на информацията - съгласно над 43% от феновете. Новатор в технологиите, малкия екран вкара преди всички останали 3D-mapping, 360˚ видео и добавена действителност в ефир, както и 360˚ livestream. Уникалното за Централна и Източна Европа високотехнологично интегрирано студио, което стана дом на новините и настоящите излъчвания на bTV през 2019 година, влезе в топ 5 на най-престижния конкурс за маркетинг и дизайн в региона на медиите в света. Но най-важната му функционалност е, че оказва помощ на публиката да задържи вниманието си към най-важното от деня.

Години наред лицата на нюзрума и публицистичните екипи посвещават времето и силата си в интерес на редица обществено значими дела. Повече от 40% от респондентите в изследването на „ Маркет линкс " споделят мнението, че в bTV работят водещите и репортерите, които задават най-близките и действително вълнуващи обществото въпроси, а 39.7% от интервюираните показват, че в ефира на малкия екран откриват най-вече положителни вести и вдъхновяващи човешки истории.

Част от bTV Новините са спортните вести. Тази година редакцията отбелязва и 20 години от първото лъчение на УЕФА Шампионска лига в каналите на bTV. Неделима част от новинарската емисия е и прогнозата за времето, поднесена от едни от най-обичаните телевизионни лица за последните 20 години и леснодостъпна и на dalivali.bg.

*Национално представително изследване на „ Маркет Линкс " с извадка от 1017 лица на възраст 18-54 година, извършено през октомври 2020 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР