Най-малко 22 души загинаха в огромно задръстване, причинено от десетки

...
Най-малко 22 души загинаха в огромно задръстване, причинено от десетки
Коментари Харесай

22 души умряха от замръзване в огромно задръстване

Най-малко 22 души починаха в голямо запушване, породено от десетки хиляди гости, тълпящи се в пакистански рид Мюри до едноименния град, с цел да видят извънредно мощен снеговалеж, оповестиха управляващите в събота. По-рано бе обявено за най-малко 16 починали, съобщи NOVA.

Полицията заяви, че минимум шестима души са замръзнали до гибел в колите си, до момента в който не е ясно дали други са умряли от задушаване в работещите им колите си след поемане на изпарения. Видео в обществените медии демонстрира коли, безусловно залепели се една след друга с еднометров свят върху покривите им. „ Хората са изпаднали в ужасна обстановка “, сподели по телефона за Агенция Франс Прес екскурзиантът Усман Абаси затънал в града, където към момента вали мощен сняг.

Вътрешният министър Шейх Рашид сподели, че военните са се мобилизирали, с цел да разчистят пътищата и да спасят хиляди, които към момента са в капан покрай Мъри, който се намира на към 70 километра (45 мили) североизточно от столицата Исламабад. Пакистанският министър Имран Хан сподели, че е шокиран и смутен от нещастието. Над 100 000 коли са влезнали в едноименния изящен град Мюри през последните няколко дни, с цел да видят извънредно мощните снеговалежи. Градът от дълго време е известен за еднодневни екскурзии на столичаните. Но в този момент големия брой коли аргументи голямо запушване по пътищата за и от града, което докара до нещастието. Властите на щата Пенджаб оповестиха града за „ зона на злополучие “ и прикани хората да стоят настрани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР