Най-малко 14 души загинаха и 162 бяха ранени при земетресението

...
Най-малко 14 души загинаха и 162 бяха ранени при земетресението
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на мощния трус на индонезийския остров Ломбок

Най-малко 14 души починаха и 162 бяха ранени при земетресението с магнитуд 6,4, раздрусало през днешния ден индонезийския остров Ломбок, съобщи ДПА, цитирайки локалните управляващи.

Достъпът до вулкана на планината Ринджани е блокиран заради срутване на земни маси, дължащо се на земетресението. Спасителните служби изтеглят туристи от известната дестинация.

Говорител на националната индонезийска организация за битка с бедствията заяви, че съгласно данните от националния парк връх Ринджани по планината са се изкачвали 826 локални и задгранични туристи. 115 чужденци са били евакуирани.

Индонезийският геофизичен институт е отбелязал 124 вторични труса. Земетресенията са били с умерена мощ и не са създавали заплаха от цунами.

Епицентърът на земетресението е бил на 47 км североизточно от провинциалната столица Матарам, на дълбочина 24 км. То е било усетено и на намиращия се наоколо курортен остров Бали. Туристи са напуснали хотелските си стаи, насочвайки се към по-безопасни места, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР