Най-малко 117 души загинаха при опустошителните наводнения, които сполетяха части

...
Най-малко 117 души загинаха при опустошителните наводнения, които сполетяха части
Коментари Харесай

Потопът в Европа отне живота на най-малко 117 души

Най-малко 117 души починаха при опустошителните наводнения, които сполетяха елементи от Европа, съобщи Ройтерс. Потвърдените жертви в Германия са 103, съобщи Българска телеграфна агенция.

Операциите по търсене на оживели не престават, откакто наводненията трансфораха живописни пейзажи и градове с историческо значение в западната част на страната в съсипия, отбелязва ДПА. Поройни превалявания и наводнения предизвикаха опустошения тази седмица на градове и села в Западна Европа, в това число в елементи от Франция, Швейцария, Люксембург и Нидерландия. Най-тежко засегнатите региони са Западна Германия и Източна Белгия. Има опасения, че с оттичането на водата ще бъдат открити телата на още починали.

Около 900 бойци оказват помощ на избавителните екипи в Германия. Пътища и железопътни линии са наводнени, което затруднява работата на спасителите. Наводненията в Западна Германия оставиха 114 хиляди семейства без електричество.
По време на визитата си във Вашингтон немската канцлерка Ангела Меркел назова наводненията " покруса " и даде обещание да бъде оказана нужната помощ на потърпевшите. Смъртоносните наводнения внезапно сложиха битката с климатичните промени в центъра на предизборната акция за парламентарните избори в Германия през септември.

Политически водачи използваха случая, с цел да призоват нацията да обърне по-сериозно внимание на провокациите, които носи със себе си световното стопляне. Лидерът на Християндемократическия съюз Армин Лашет съобщи, че за невижданите наводнения и проливните превалявания е отговорно световното стопляне. " Ще се сблъскваме с сходни събития още веднъж и още веднъж и това значи, че ще би трябвало да ускорим ограниченията за отбрана на климата, тъй като климатичните промени не са лимитирани в границите на една страна ", сподели Лашет, който е и районен министър председател на провинция Северен Рейн - Вестфалия, където наводненията лишиха живота на десетки хора. Президентът Франк-Валтер Щайнмайер сподели в изключително послание, предавано по малкия екран, че възнамерява да посети потърпевшите от наводнения региони в Западна Германия. Броят на починалите при наводненията в Белгия доближи 14, заяви през днешния ден националната осведомителна организация Белга.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР