Най-малко 10 единици бойна авиация са унищожени при поредицата от

...
Най-малко 10 единици бойна авиация са унищожени при поредицата от
Коментари Харесай

Близо 10 единици бойна авиация са унищожени при взривовете в Крим

Най-малко 10 единици бойна авиация са унищожени при поредицата от гърмежи в съветската авиобаза в Новофьодоровка , на анексирания от Русия Кримски полуостров, оповестиха украински представители, представени от ДПА.

" След детонациите видяхме, че е изумена съветска авиационна техника ", сподели по малкия екран представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат.

По думите му в авиобазата са били ситуирани съветски изтребители Су-30М и Су-24, наред с военнотранспортни самолети Ил-76.



Руската авиобаза " Саки " бе разтърсена през вчерашния ден от детонации на няколко разнообразни места .

Руски представители споделиха, че повода е нарушаване на разпоредбите за противопожарна сигурност.

Взривовете в авиобазата са категоризирани като изключителна обстановка от общински мащаб, сподели пред публицисти през днешния ден ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, представен от ТАСС.

Наблюдатели допускат обаче, че дръзката офанзива, която се случи надалеч от фронтовата линия, е осъществена от украинци.

Украинското управление не пое директна отговорност за гърмежите, въпреки че президентският консултант Михайло Подоляк написа в Туитър: " Това е единствено началото ".

Според военни специалисти от основания в Съединени американски щати Институт за проучване на войната, съветското управление не желае да признае, че това е била украинска офанзива, с цел да резервира имиджа си. В противоположен случай Москва би трябвало да признае, че противовъздушните ѝ системи са се провалили, показва в разбор институтът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР