Най-малките партии в ПП-ДБ се тресат от скандали и са

...
Най-малките партии в ПП-ДБ се тресат от скандали и са
Коментари Харесай

ЛОША НОВИНА: Коалицията „ПП-ДБ“ пред разпад – няколко партии ѝ бият шута

Най-малките партии в ПП-ДБ се тресат от кавги и са пред разединение на четвъртия месец от ръководството на сглобката, сподели инспекция на „ Филтър “. „ Продължаваме промяната “ е безпринципна коалиция сред едноименната партия ВОЛТ, в която се вихреше одиозният Настимир Ананиев, и групировката от Бургас „ Средна европейска класа “.

„ Демократична България “ пък е примес от ДСБ на измисления „ военачалник “ Атанас Атанасов, „ Да, България “ на Христо Иванов и екотерористите от „ Зелено придвижване “.

Последната партия има четирима депутати и шестима общински съветници в София. Точно в нея зрее неодобрение от политиката на „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, като главният акцент е екологията и отрасловото министерство, които са много комфортни за доене, научи „ Филтър “ от редиците на зелените рекетьори. В кабинета на Кирил Петков те управляваха Министерство на околната среда и водите. Министър беше Борислав Сандов, а негов заместител – Тома Белев – и двамата с печална популярност.

Доскоро съпредседатели на „ Зелено придвижване “ бяха депутатът Владислав Панев и общинският консултант от Пловдив Добромира Костова. Преди седмица обаче те сдадоха властта и на тяхно място бяха определени някогашният зам.-министър на Министерство на околната среда и водите Тома Белев и депутатът Даниела Божинова.

И двамата са хора на Сандов, апетитен за мощния човек в „ Зелено придвижване “. Отношенията му с водачите в Политическа партия и Демократична България охладняха внезапно след рухването на четворната коалиция от власт и разумният край на папането.

Недоволството на „ Зелено придвижване “ от сглобката заплашва да взриви обединението „ Демократична България “, настояват редови членове на природозащитниците. На партийните събрания от ден на ден пораства недоволството против присъединяване на „ Зелено придвижване “ както в обединението Демократична България, по този начин и в ПП-ДБ, и най-много в сглобката с ГЕРБ-СДС на управническо равнище.

Реклама

Новото управление на придвижването, което е доближено на Борислав Сандов, подлага на критика както новият министър Юлиан Попов, по този начин и основният секретар на Министерство на околната среда и водите, които изгонили фрагментите на Сандов.

Всъщност „ Зелено придвижване “ има зам.-министър в управлението на настоящето министерството. Николай Сиджимов обаче бил въздържан и не защитаван линията на партията, а не е загадка, че в розовата коалиция „ ПП-ДБ “ обичат дейните.

В същото време наличието на министър Юлиян Попов изобщо в политиката е много противоречиво решение, тъй като не е загадка, че е работил за непознати служби и е изнасял значима за България информация.

Така обстановката в „ Зелето придвижване “ е прекомерно комплицирана. След броженията и с новото управление се чака то да преразгледа присъединяване си в управническата коалиция.

Трус претърпяват и в „ Продължаваме промяната “. След краха на локалните избори в Бургас локалната партия и мандатоносител на Политическа партия – „ Средна европейска класа “, се стопява до трима общински съветници. Лидер на партията е несполучливият кандидат-кмет Константин Бачийски.

Амбициозният и напорист бургазлия другояче е народен представител, групировката има и регионален шеф – Пламен Янев, против който има извънредно неодобрение поради работата му, за което пръв писа Narod.bg.

На последната партийна колекция създателят и почетен ръководител на „ Средна европейска класа “ Георги Манев даже изискал оставката му и влезнал в спор с Константин Бачийски. Редиците на партията оредявали от ден на ден и от нея са останали единствено Бачийски и Янев, които имат държавни постове.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР