Най-логично е след изборите Продължаваме промяната – Демократична България“, за

...
Най-логично е след изборите Продължаваме промяната – Демократична България“, за
Коментари Харесай

Виден политолог прати в миналото ПП-ДБ: ГЕРБ и ДПС ще управляват след изборите, може да се съюзят с…

Най-логично е след изборите „ Продължаваме промяната – Демократична България “, за които прогнозите са, че ще изгубят най-вече гласове, е да станат съпротива. Това сподели в изявление за „ Сега “ политологът Теодора Йовчева.
Тя счита, че като съпротива могат да запазят капацитета си, който да бъде разпрострат в подобаващия миг, тъй като 200 000 гласоподаватели, както се предвижда, че ще изгубят в този момент, няма да изчезнат.
„ ГЕРБ и в този парламент нямаха потребност от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Ако си напомним първичния подтик преди година за образуване на държавно управление, той не бе с „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Говореше се за експертно държавно управление, подкрепено от разнообразни партии “, съобщи Йовчева. И добави, че в този момент вероятно ГЕРБ – Съюз на демократичните сили биха се съюзили с по-малък сътрудник, с изключение на с Движение за права и свободи, само че е малко евентуално това да са „ Продължаваме промяната – Демократична България “.
Една от изненадите за евровота безспорно е неналичието на Мария Габриел и това, че някогашният ръководител на Народното събрание Росен Желязков оглави листата с претенденти за Брюксел.
Според Йовчева сега Желязков е известно и относително одобрявано лице и може да послужи за преливане на гласоподаватели – тези, които биха дали своят вот за ГЕРБ, да повторят вота и за европейската листа. Отсъствието на Мария Габриел, по думите на Йовчева, евентуално се дължи на обстоятелството, че се мисли за вероятно нейно по-различно бъдеще.
Несъмнено Елена Йончева, която от евродепутат от редиците на Българска социалистическа партия, се трансферира в листите на Движение за права и свободи, също разбуни духовете. В сферата на спекулациите обаче остава въпросът за какво е взела това решение. “Без да знам вътрешната динамичност на тези договаряния бих предположила, че госпожа Йончева е трябвало да направи рационална калкулация за доста по-лошо място в листите на Българска социалистическа партия и място, което е на кантар в Движение за права и свободи, тъй като в случай че лидерът на листата на Движението избере да не отиде като евродепутат, а да влезе в националния парламент, тогава има късмет Йончева да резервира мястото си като евродепутат “, съобщи Теодора Йовчева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР