Най-креативните и иновативни уеб проекти получиха високо признание и статуетки

...
Най-креативните и иновативни уеб проекти получиха високо признание и статуетки
Коментари Харесай

Отличиха най-добрите проекти за приложения и бологове

Най-креативните и новаторски уеб планове получиха високо самопризнание и статуетки в състезанието „ Сайт на годината “ по време на гала по награждаване през вчерашния ден в зала Event Space 2020. Шестото издание на оспорваната конкуренция събра рекордните досега 174 кандидатури в 14 категории. Проектите бяха класирани от 45-членно професионално и младежко жури, експерти в сферите на програмирането, софтуерните решения, дизайна и маркетинга.

 

Публиката също имаше опция дададе своя избор. 8977 е внушителният броят на хората, дали своят вот онлайн за своите любимци.

 

„ Впечатлени сме от качеството на работата на участниците в състезанието, от тяхната съобразителност, досетливост и съпричастност към дела. За нас е скъпо да разпознаваем работата на надарените дизайнери, програмисти и маркетолози, само че също да очертаем новите трендове в сферите на уеб и цифровите технологии. Радваме се, че се покачва инересът към „ Сайт на годината “ и събира от ден на ден експерти, съидейници и другари “, показа Жюстин Томс, създател на състезанието и на „ Фондация за интензивно развиване на уеб “.

 

Церемонията по награждаване започва със специфичното отличие за самодейността „ Добрата дума “, която приканва основателите на уеб и цифрово наличие да осуетяват езикът на омразата в онлайн пространството. Призът бе връчен на учителя по история Илия Михайлов от СУ „ Георги Брегов “, гр. Пазарджик, който развива подкаст дружно с учениците си, развива персонален блог, прави уеб страницата на учебното заведение и извънредно деен в обществените мрежи. Комплимент към дамите в софтуерния свят е още една специфична премия - Women in Tech, инициирана взаимно с Ивелина Атанасова – Генчев.

 

Участваха 33 плана, водени от само от дами. Специалният приз бе връчен за подкаста „ Учители за образец “ на Кристиана Чешмеджиева. Всички любимци на журито получиха авторска статуетка от актьора Емил Марков, основана особено за церемонията. Статуетка в категорията „ Електронна търговия “ сграбчи уеб страницата на уеб страницата на Aroma Coffee, а публиката избра „ Аптеки Subra “. Признание от публиката получи и Panda Baby за „ Малък електронен магазин “, а журито бе впечатлено от  електронния магазин на „ Черноморски улов “. Туристическията портал „ Чавдар “ е водачът на публиката в категория „ Институционален уебсайт “, до момента в който експертите отсъдиха първо място за „ Малките рибки “. В категория Медиен уебсайт участниците са надеждни източници за настоящи вести, увлекателни разкази и вдъхновяваща информация. Наградата на журито бе връчена на уеб страницата на „ Майко блага “.

 

Публиката даде своя глас за медията „ Варна е “. В „ Продуктов уебсайт “, отдаден на артикул или услуга, наградата на журито отиде при Synack. От своя страна резултатът от онлайн гласуването уточни Аптечко за победител. Публиката отличи уеб сайтът „ Фигмайстор “ в раздела „ Сайт за онлайн услуги “, а журито гласоподава за „ Fastmail “. Следващата категория „ Сайт на събитие “ е една от най-атрактивните на състезанието, тъй като предлага друг вид преживявания и ангажираност на потребителите. Безапелационна е успеха за„ Shapeshift festival “ с приз както от журито, по този начин и от публиката. Актуалната категория „ Мобилно приложение “ притегли огромен интерес от страна на участниците. Приложението „ My intellect “ завладя журито, а публиката отсъди първо място за „ My A1 app “. Смел е изборът на прохождащите дребни компании да стартират своя бизнес в висококонкурентна среда. Затова в категорията „ Сайт на start-up или дребна компания “ имаше доста претенденти. Лидер на журито е „ Blackrock Neurotech “, до момента в който публиката гласоподава за „ Xiro.bg “.

 

Класическият „ Корпоративен уебсайт “ или раздвиженият „ Корпоративен уебсайт “. Определено тази категория сподели ексцентрични решения в уеб страницата на „ Боровец “, сграбчил премията на журито и „ Holiday Park “ с отличие от публиката. Финалната, само че не по значимост, премия в състезанието бе връчена в категорията „ Специална премия за организация “.

 
Макар с интензивна конкуренция, тази година наградите бяха връчени на две организации – Studio X и eDesign Interactive. В категориите с гратис присъединяване награди получиха плановете „ Създай великденско яйце в 3D “ за категорията „ Онлайн игра “. „ Лигата на джентълмените “ завоюва първо място в категорията „ Подкаст “. „ Сдружение дружно против саркома “ е с приз за „ Сайт на кауза/НПО “. Конкурсът „ Сайт на годината “ още веднъж даде сцена за изява на най-хубавите експерти в България, с цел да покаже стойностни планове в разнообразни области и да потвърди, че в България има доста гении и качествена продукция за уеб и цифрово наличие.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР