Най-изгодното правителство в полза на Русия е правителството на Кирил

...
Най-изгодното правителство в полза на Русия е правителството на Кирил
Коментари Харесай

Най-изгодното правителство в полза на Русия е това на Кирил Петков

„ Най-изгодното държавно управление в интерес на Русия е държавното управление на Кирил Петков ”. Това сподели на брифин в ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов. 

В пояснение на тезата влезе бившият министър на енергетиката в държавното управление на ГЕРБ Делян Добрев. Политическа партия да отговорят за какво са купували газ от „ Газпром ” на 110 евро вместо да купят от 86 евро, прикани той.  

И обясни: „ България имаше контракт с „ Газпром ”. За месец юли България трябваше да купува газ по 86 евро. Но не купува. Купува от компания, която е румънска, която е благосъстоятелност на „ Газпром ” Швейцария. Тоест „ Газпром Швейцария ” е 100% притежател на „ Газпром Швейцария ”, а „ Газпром Швейцария ” е 100% притежател на румънската компания. До последния ден на кабинета на смяната „ Буларгаз ” купува от нея на 110 евро междинна цена от две фактури за 108 и 111 фактури ”.

Според Добрев разликата от 110 и 86 евро отиват в „ едни офшорки на смяната. На Политическа партия офшорките какъв брой отиват не знаем ”.

И за това ГЕРБ са подали сигнал в прокуратурата. „ Кой печели от това? Вероятно в офшорките на смяната печелят – пуснали сме на ДАНС, на Министерство на вътрешните работи. Вероятно печели и „ Газпром ”. Вероятно тя не взема 86, а малко повече. Кой е губещият? Българското общество. Колко губи българското общество? 28%. Това е разликата сред 110 и 86 евро ”, пресметна Делян Добрев.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР