Най-голямата цигарена компания Philip Morris има бизнес у нас от

...
Най-голямата цигарена компания Philip Morris има бизнес у нас от
Коментари Харесай

Филип Морис ще продава в България бездимни цигари

Най-голямата цигарена компания Philip Morris има бизнес у нас от 2006 година, когато стартира с продажбата на Marlboro и Parliament и на българския пазар. От този миг тя сполучливо уголемява гамата артикули, която предлага на възрастните пушачи и включваща главните марки Marlboro, Parliament, L&M и Muratti. В офиса на компанията в София работят почти 80 индивида.

Затова няма изненада във обстоятелството, че Philip Morris ще открие при започване на ноември и лични магазини за продажба единствено на най-иновативната разработка в последните години в сектора - бездимният тютюнев артикул IQOS (АйКоС). Това е артикул, в който има особено обработени тютюневи стикове, гори след електронагравяне (до 350 градуса), само че... не се получава пепел и пушек и клинични изследвания демонстрират, че по-безвреден от същинските цигари и за пушачите и за близките. Това е по този начин, защото след нагряването се получава пара, съдържаща 90-95% по-ниски концентрации на нездравословни субстанции спрямо дима от цигарата.
<!--[if!supportLineBreakNewLine]--> В момента този артикул се продава в 30 страни по целия свят, а проектите са до края на тази година да бъде в магазини в 35 страни, в това число и в България. Сега към 3 млн. души по света са си купили IQOS. Най-голям е ползата в Япония, като 40% от този артикул са предопределени точно за Япония. Обяснението е, че новаторско настроените японци са привлечени от този високотехнологичен артикул.

В прилежаща Румъния продуктите на компанията се продават от ноември 2015 година, а верига от магазини има и в Гърция. За покриване на търсенето и разширение на търговията от Philip Morris оповестиха огромна инвестиция от близо 490 млн. евро за производството на HEETS в Румъния, цех ще има и в Гърция.
<!--[if!supportLineBreakNewLine]--> След разделянето си с Alitria през 2008 година от Philip Morris са вложили над 3 милиарда $ в развойна активност. В двата проучвателен центъра на компанията са привлечени 430 научни служащи, които пък са създали 2350 патента, изясни Пьотр Козаревич, районен шеф на Philip Morris за Европейския съюз по научноизследователските въпроси.

Българските депутати към този момент одобриха новата митническа наредба и акцизна ставка за бездимните нагреваеми тютюневи произведения и продажбата им може да стартира и в България. Той е ориентиран както към върлите пушачи, които желаят да се откажат от този табиет, по този начин и към начинаещи пушачи.

Компанията е подала заявление за признание на тютюнево произведение с модифициран риск от здравните управляващи в Съединени американски щати, Англия и Холандия.
<!--[if-->
<!--[endif]--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--[if--> <!--[endif]--> <!--![endif]--> <!--![if-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР