Най-голямата федерална стачка в Канада от години достигна седмия си

...
Най-голямата федерална стачка в Канада от години достигна седмия си
Коментари Харесай

Работата от вкъщи във фокуса на стачката в Канада

Най-голямата федерална стачка в Канада от години доближи седмия си ден във вторник, до момента в който държавни и частни синдикати следиха дали отдалечената работа ще бъде включена в груповия контракт, предава Ройтерс.

За 155 хилядите стачкуващи от Алианса на публичните услуги на Канада (PSAC) главният проблем са заплатите.

Това обаче е първият нов контракт, който ще бъде подписан след пандемията от COVID-19, която принуди милиони да работят отдалечено и даде на синдикатите спомагателна точка за договаряния .

През януари федералното държавно управление подреди на служащите да се връщат в офиса най-малко два дни в седмицата до 1 април, което разстрои мнозина, които твърдяха, че работят по-ефективно от у дома.

" Много други служащи следят, с цел да видят какво ще се случи, тъй като това е главен проблем на толкоз доста работни места ", сподели Катрин Настовски, помощник по трудови науки в Йоркския университет.

" Ако те в действителност получат уговорка за отдалечената работа в груповия контракт, тогава другите ще бъдат въодушевени да създадат същото. "

PSAC, който дефинира отдалечената работа като собствен втори приоритет след заплатите, съобщи на уеб страницата си, че е време да погледнем в бъдещето " посредством регистриране на отбраната на отдалечената работа " в груповите контракти .

Въпреки че синдикатът признава, че не всяка работа може да се прави отдалечено, той споделя, че желае да се застъпи за тези, които могат.

Майкъл Верник, професор в университета в Отава, сподели, че това е проблем както за служащите в частния, по този начин и за обществения бранш.

Ако стане част от новото съглашение, " тежестта на мениджъра ще бъде да каже " Не ", а служителят може да подаде недоволство и тези проблеми ще навлязат в света на трудово-правните връзки ", сподели Верник. " Ръководството не желае да това да се случва . "

Във вторник Съветът на финансите съобщи, че отдалечената работа остава спънка.

В изказване до Ройтерс се споделя, че те " не могат да се съгласят " с включването на отдалечената работа в групови контракти, защото това би лимитирало " способността на мениджърите да ръководят своите екипи ", подкопавайки работата и построяването на екип .

От друга страна доста служащи споделят, че работят доста по-ефективно от къщи, икономисват от транспортни разноски и имат повече време за отмора. 
 Стачка на 155 000 федерални чиновници блокира Канада
Стачка на 155 000 федерални чиновници блокира Канада

Решени са да се борят до победа, като митингът им блокира доста услуги за жителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР