Руският президент Владимир Путин потвърди, че скоро има възможност Москва

...
Руският президент Владимир Путин потвърди, че скоро има възможност Москва
Коментари Харесай

Путин потвърди, че скоро има възможност Москва и Китай да подпишат договор за Силата на Сибир 2

Руският президент Владимир Путин удостовери, че скоро има опция Москва и Китай да подпишат контракт за газопровода " Силата на Сибир 2 " , съобщи " Ройтерс ".

Припомняме, че по-рано денем вицепремиерът Александър Новак съобщи, че Русия и Китай чакат да подпишат контракт за газопровода , който ще придвижва съветски газ до Китай.

В края на двудневното си посещаване в Китай Путин сподели, че домакините му са удостоверили желанията си да продължат напред с оферти газопровод.

" Нещо повече, допустимо е да поставим както газопровод, по този начин и петролопровод в еднакъв кулоар ", сподели Путин, като това е концепция, която беше обсъждана още през 2018 година

" Газпром " се хвали с рекордни доставки за Китай

Новият връх на дневните доставки падна в събота, а предходният беше регистриран в края на ноември

Но въпреки всичко той изясни, че има и други благоприятни условия за доставка на съветска сила в Китай , в това число с танкери по Северния морски път през Арктика.

" Всички разновидности са вероятни, всички те са допустими и стопански осъществими. Необходимо е да се избере най-хубавият. Сигурен съм, че тази работа също ще бъде приключена ", съобщи президентът на конференция.

Въпреки оптимистичните мнения на Путин обаче и години на полемики по отношение на препоръчаната " Силата на Сибир 2 ", Русия и Китай към момента не са постигнали съглашение за построяването на газопровода.

поради нарасналите се доставки на газ за Китай и срутва на износа си за Европа заради войната в Украйна.
 Русия доставя все по-високи равнища газ на Китай
Русия доставя все по-високи равнища газ на Китай

Тази година " Газпром " ще усили доставките 1,5 пъти, съгласно " Газпром "

Владимир Путин разяснява, че това е комплициран развой, само че растящата стопанска система на Китай се нуждае от сила и няма по-надежден снабдител от Русия. Проектът също ще бъде имунитет против западните наказания, добави той.

" Никой не може да попречи на това - нито наказания против петролните танкери, нито даже наказания против финансовите институции. Ще купуваме и продаваме всичко в нашите национални валути. Така че ползата и от двете страни е доказан. ", безапелационен е съветският водач.

Газопроводът ще придвижва 50 милиарда кубически метра газ годишно от региона на Ямал в Северна Русия - съвсем колкото към този момент неактивният под Балтийско море, който беше развален от детонации през 2022 година

В момента Русия праща газ до Китай, който стартира да да работи през 2019 година и минава през източен Сибир в североизточен Китай.

Според специалисти Китай може да усложни договарянията за цената на газа за втори водопровод през Сибир тъй като не се чака страната да има потребност от спомагателни доставки на газ до след 2030 година

Русия не сподели какъв брой ще коства 2 600-километровия газопровод или по какъв начин ще бъде финансиран. Някои анализатори считат, че разноските могат да доближават до 13,6 милиарда $.
 Владимир Путин акцентира смисъла на търговията в североизточната част на Китай
Владимир Путин акцентира смисъла на търговията в североизточната част на Китай

На 16 май Путин и Си подписаха обещания за " нова епоха "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР