Най-голямата европейска икономика вероятно ще загуби през второто полугодие част

...
Най-голямата европейска икономика вероятно ще загуби през второто полугодие част
Коментари Харесай

Бундесбанк: Икономическият растеж и инфлацията в Германия вероятно ще се забавят слабо през есента



Най-голямата европейска стопанска система евентуално ще загуби през второто полугодие част от положителния възходяща подтик от първите две тримесечия, само че все пак ще продължи да нараства със мощно движение, показва Бундесбанк в последния си постоянен месечен стопански отчет.

Тези мнения повтарят аналогични изводи, направени през предходната седмица от Министерството на стопанската система на Германия, съгласно които икономическата агресия ще се забави през втората половина на годината.

Германската стопанска система ще продължи своя стабилен път на агресия през третото тримесечие, макар известна загуба на възходящия подтик от първата половина на годината, отбелязва Бундесбанк.

Немската централна банка също по този начин предвижда, че ценовият напредък в Германия евентуално ще се забави краткотрайно през есента предвид на така наречен " базов резултат " от внезапното повишение на цените по-рано през годината, само че главната инфлация (изключвайки цените на силата и на храните) би трябвало едва да се увеличи.

Трябва да се има поради, че показателят на потребителските цени (CPI) на Германия удари през август 4-месечен връх от 1,8% на годишна база, до момента в който главната инфлация набъбна с 1,5 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР