Най-голямата европейска атомна електроцентрала, която се намира в окупирана от

...
Най-голямата европейска атомна електроцентрала, която се намира в окупирана от
Коментари Харесай

Държаната под руски контрол АЕЦ Запорожие изпитва недостиг на резервни части

Най-голямата европейска атомна електроцентрала, която се намира в окупирана от Русия Украйна, е изправена пред сериозен дефицит на аварийни елементи , оповестява организация Ройтерс Това заплашва сигурността на интервенциите й.

Заводът в югоизточния район на Запорожие беше окупиран от съветски войски малко след нахлуването на 24 февруари, само че оборудването към момента се ръководи от украински техници.

" В завода се сътвори сериозна обстановка във връзка с обезпечаването на постоянна и безвредна работа . На процедура не са останали аварийни елементи и консумативи ", оповестиха от разузнаването на защитата на Министерството на защитата. Съоръжението се експлоатира посредством едноседмични ротации на личен състав, който взема всичките им персонални движимости и телефони, когато стартират, се споделя още в изказването.

Тогавашната руска Украйна беше мястото на най-тежката нуклеарна повреда в света в нейната в този момент несъществуваща атомна електроцентрала в Чернобил северно от Киев през 1986 година Международната организация за атомна сила (МААЕ) приключи тридневно пътешестване до Чернобилската централа в петък, с цел да подсигурява сигурността на обекта по време на войната в Украйна и сподели, че също желае да посети завода в Запорожие.

Генералният шеф в този момент също по този начин продължава напъните си да провежда задача на МААЕ до централата за осъществяване на значими действия по нуклеарна сигурност, сигурност и защитни ограничения на този обект в южната част на страната.
 Шефът на MAAE желае достъп до Запорожката АЕЦ
Шефът на MAAE желае достъп до Запорожката АЕЦ

МААЕ желае да възвърне връзката с централата на организацията във Виена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР