Най-големият суверенен фонд в света, който през миналата година мина

...
Най-големият суверенен фонд в света, който през миналата година мина
Коментари Харесай

Експертите от най-големия държавен фонд очакват задълбочаване на търговската война

Най-големият върховен фонд в света, който през предходната година мина границата от 1 трилион $ активи, е съумял да завоюва 20 милиарда $ през последното тримесечие, с помощта на вложенията си в нефт и природен газ.

В дълготраен проект обаче той може да понесе тежки загуби поради комерсиалната война.

Успехът на норвежкия фонд (GPFG) през последните месеци се дължи главно на растежа на американските пазари, подтикван от орязването на налозите.

Въпреки това както доста други световни вложители и неговото управление предизвестява за рисковите последствия, които може да има протекционистичната политика на президента Доналд Тръмп в бъдеще.

" Перспективата за повишаване на рестриктивните мерки за търговията е нещо, което е на дневен ред за всички. Би било правилно да кажем, че повдигането на митата или даже комерсиална война не биха били от изгода на фонда като дълготраен световен вложител ", разяснява основният изпълнителен шеф на GPFG Тронд Гранде.

" През втората половина на годината има възможност за повишаване на комерсиалните бариери, както и за по-слаб напредък в Европа, Китай и на разрастващите се пазари ", показват от фонда в собствен разбор, представен от Bloomberg.

Експертите допълват още, че политическата неустановеност в Италия са дали отрицателно отражение върху финансовите пазари на Стария континент. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР