Най-големият производител на месо в света, бразилската компания JBS SA,

...
Най-големият производител на месо в света, бразилската компания JBS SA,
Коментари Харесай

Кибератака спря работата на най-големия производител на месо в света

Най-големият производител на месо в света, бразилската компания JBS SA, изключи компютърните си мрежи и интервенциите в Северна Америка и Австралия след проведена против нейните сървъри , осведоми ТАСС. " Компанията предприе незабавни дейности, като спря всички наранени системи, уведоми органите и задейства световната мрежа на компанията от IT и специалисти от трети страни, с цел да позволи обстановката.
Резервните сървъри на компанията са непокътнати и тя работи интензивно с компанията за реагиране при произшествия, с цел да възвърне своите системи допустимо най-скоро ", се показва в известие на компанията. Преди това, изпълнителният шеф на JBS Foods Australia Брент Истууд удостовери, че сървърите на компанията са атакувани. В същото време, JBS към момента не е дала отговор на искане за коментар по отношение на закриването на канадското си дъщерно сдружение.
 Киберсигурността е по-важна от всеки път Киберсигурността е по-важна от всеки път
Време е да поговорим за една друга пандемия, която нанася все по-големи вреди през последната година - епидемията от киберпрестъпления....
Припомняме, че при започване на май хакери проникнаха в системите на американската тръбопроводна компания Colonial Pipeline. Кибератаката е осъществена благодарение на вирус, който попада в компютърна система краткотрайно блокира нейната работа и криптира данни , до момента в който жертвата не заплати избрана сумата. Парализирана е системата на компанията за няколко дни, която транспортира към 45% от употребяваното гориво на Източното крайбрежие на Съединени американски щати. Colonial Pipeline заплати на хакерите 4,4 милиона $, с цел да си възвърнат достъпа до техните данни.
Кибератака против северноамериканското поделение на месопреработвателната компания JBS SA докара до краткотрайно 20% понижаване на производството на говеждо месо . Засегната е сериозната инфраструктура на компанията, което е спряло работата на пет месопреработвателни предприятия в Съединени американски щати. Освен това, фабриката в Канада е затворена от два дни. От компанията споделят, че работят за възобновяване на системата, само че това ще отнеме време и казусът може краткотрайно да засегне взаимоотношението с снабдители и клиенти.
Според пресслужбата на Белия дом, зловредният програмен продукт идва от незаконна организация, евентуално основана в Русия . Американската администрация е в контакт с съветските управляващи, по отношение на хакерската офанзива. ФБР проверява случая. Към момента, експертите на месопреработвателната компания JBS сполучливо отстраняват последствията от хакерската атака и през днешния ден се чака множеството от нейните предприятия да работят.
Кибератаката не е повлияла на интервенциите на JBS в Мексико и Обединеното кралство, се споделя в изказване. " Компанията продължава сполучливото си обновяване на дейностите в Съединени американски щати и Австралия. В известие се отбелязва, че няма данни хакерите да са получили данни на своите клиенти, снабдители или чиновници.
 Швеция упрекна Русия в хакерски атаки Швеция упрекна Русия в хакерски атаки
Шведските управляващи упрекнаха през днешния ден съветското военно разузнаване, че е било в основата на няколко хакерски атаки против основната шведска спортна ко...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР