Ръководителят на командването на специалните операции на САЩ генерал Брайън

...
Ръководителят на командването на специалните операции на САЩ генерал Брайън
Коментари Харесай

MWM: Шефът на специалните сили на САЩ дадe нови подробности за операциите на британските сухопътни сили в Украйна

Ръководителят на командването на специфичните интервенции на Съединени американски щати военачалник Брайън Фентън разкри нови детайлности за интервенциите на английските сухопътни елементи в Украйна. Той съобщи, че Пентагонът е научавал за продължаващата война „ най-много през очите на нашите сътрудници за специфични интервенции на Обединеното кралство “, заяви.

Давайки образец, той означи, че английските елементи за специфични интервенции са следили и съветвали потреблението на дронове и „ метода, по който се движи транспортен съд в Черно море “. Изявленията на командира са последните от доста индикации, предоставени от западни, украински и съветски източници за обширна роля на английските сухопътни сили във военната зона. 

Едно от най-забележителните беше изказването на английския заместник-началник на щаба на кралските морски пехотинци, генерал-лейтенант Робърт Магоуан на 13 декември 2022 година, че стотици морски пехотинци са правили високорискови интервенции дружно с украинските държавни сили. Магоуан акцентира, че интервенциите са осъществени „ в извънредно сензитивна среда и с високо равнище на политически и боен риск “. 

Неговото изказване бе последвано от отчети от необятен кръг съветски източници, че Кралските морски пехотинци работят и играят забележителна роля във военните дейности, което преди този момент беше необятно отхвърлено в отчетите на западните медии. Впоследствие това беше в допълнение доказано от изтекли документи на Пентагона.

През декември 2023 година полският публицист Збигнев Парафианович разкри, че е получил детайлности за интервенциите на английските сили от полски чиновници, като един от тях го осведоми: 

„ Беше време, когато руснаците към момента стояха в Буча и маршрутът беше сива зона. Възможно е да се натъкнете на руснаци. Минахме последния контролно-пропусквателен пункт. Украинците ни споделиха, че продължаваме на наш риск. Е, и кого срещнахме по-нататък? Украински бойци и английски специфични елементи. Униформени. С оръжия. "  

Потвърждавайки изказването на военачалник Фентън, полският публицист съобщи, че английските сили обикалят покрайнините с радари за следене на артилерия, с цел да проучат хода на спора и интервенциите на съветските сили.

Освен това Парафианович разкри, че полските специфични сили също са били на фронта от първите стадии на войната.

Относно напъните на западните военни да обезпечат отказване на техните интервенции, полски офицер осведоми: 

„ Разработихме формула за нашето наличие в Украйна - просто бяхме изпратени в заплатен отпуск. Политиците се направиха, че не виждат това “. 

Допълнителни детайлности бяха предоставени след това през февруари 2024 година, когато немският канцлер Олаф Шолц удостовери, че английските специфични сили в Украйна дават жизненоважна поддръжка за улеснение на изстрелванията на крилати ракети Storm Shadow против съветски цели, наблягайки, че неналичието на сравнимо наличие на Германия ѝ е попречила да достави своите лични крилати ракети, защото те не биха могли да работят без непозната поддръжка. 

Нова информация по отношение на степента на английската роля във военните старания идва, откакто Франция оглави апелите на редица европейски страни за по-нататъшно разширение на ролята на членовете на НАТО на място на бойните дейности и скоро следва непотвърдени известия, че личният състав на френския задграничен легион може да са били разгърнати там.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР