Най-големият и най-комплексен космически кораб “Сигнус, построен от частната компания

...
Най-големият и най-комплексен космически кораб “Сигнус, построен от частната компания
Коментари Харесай

Товарният кораб Сигнус ще лети през декември!

Най-големият и най-комплексен галактически транспортен съд “Сигнус ”, издигнат от частната компания Орбитал, е зареден с гориво, претрупан с багаж и е подготвен за полет до “Международната галактическа станция ”!

Полетът несъмнено е предстоящ отдавна. 2015-та година, въпреки и извънредно сполучлива за междупланетните проучвания, бе относително тежка за Русия и Съединени американски щати. И двете страни трябваше да се възвръщат откакто претърпяха по две произшествия на ракети – за Русия това беше злополуката на “Протон ” и на “Союз ” с товарен транспортен съд “Прогрес ” тази пролет, а за Щатите следствията бяха след злополуката на “Антарес ” от края на предходната година и “Фолкън 9 ” през това лято. Полетите на ракети “Союз ” към този момент бяха обновени. Сега е ред на американците да възобновят изстрелванията си до “Международната галактическа станция ”.

Този път корабът “Сигнус ” няма да разчита на ракета “Антарес ” за полета си до станцията, а на надеждната ракета “Атлас 5 ”. Стартът е плануван за 3-ти декември.

Критично значимо е както Орбитал, по този начин и СпейсЕкс да възобновят употребата на корабите “Сигнус ” и “Драгън ”, тъй като без тях “Международната галактическа станция ” не би могла да просъществува дълго време. Космическите кораби доставят на астронавтите храна, вода, гориво, научни опити. НАСА счита, че е от значително значение “Сигнус ” да полети през месец декември. Могат да се наложат отлагания и да не успее да излети навръх 3-ти, може няколко дни по-късно, само че би трябвало да излети през декември наложително.

Това е и първият полет на усъвършенствания “Сигнус ” с дължина 5.1 метра и диаметър 3.1 метра! На борда има общо 3 513 кг потребен товар. На процедура този “Сигнус ” ще изведе в орбита повече товар, в сравнение с изведоха общо предходните три кораба от този вид!

Корпорация Орбитал е сключила контракт с НАСА за $1.9 милиарда, като компанията би трябвало да достави общо 20 000 кг на “Международната галактическа станция ”.

Инфо: Universetoday

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР