Най-екстремните форми на защита при животните – самозащитата е голяма

...
Най-екстремните форми на защита при животните – самозащитата е голяма
Коментари Харесай

Най-екстремните форми на защита при животните – топ 10 класация

Най-екстремните форми на отбрана при животните – самозащитата е огромна работа. Можете да научите бокс, джиу-джицу, крав мага и десетки други бойни стилове. Можете също по този начин да инвестирате в принадлежности, които варират от телескопични палки, тазери или пушки. Ако желаете да се отбраните, няма граница. Животните, въпреки това, имат доста по-малко разполагаем. Повечето разчитат на способността си да бягат или да се крият, а тези, които се бият, нормално употребяват единствено зъби и нокти. Но понякога някое животно измисля в действителност нов метод да се отбрани.

10. Експлодиращи мравки, които взривяват враговете

Никой не може да ви каже тъкмо какъв брой мравки има в света, по какъв начин даже някой би знаел? Оценките могат да бъдат много разнообразни, само че някои допускат към 100 трилиона. Огнените мравки имат мъчителни ужилвания, а мравките-куршуми са именити за болката, която предизвикват ухапванията им. Но даже и те са нищо пред експлодиращите мравки, когато става въпрос за самоотбрана. От името им излиза наяве, че тези дребни неща са на напълно ново равнище.

Открити в дърветата на Борнео, тези мравки реагират на закани по най-драматичния метод, който можете да си визиите. Известни като Colobopsis explodens , мравките са в положение да раздерат личните си тела, като ги огъват толкоз мощно, че се спукват в развой, който освен ги убива, само че покрива офанзивата им в лепкава и токсична примес от вътрешни течности. Процесът или ще убие, или ще деактивира нападателя.

9. Морските краставици стрелят по враговете си