Най-добрият български тенисист Григор Димитров включи втори топтреньор в екипа

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров включи втори топтреньор в екипа
Коментари Харесай

Димитров взе в екипа си бивш треньор на Мъри

Най-добрият български тенисист Григор Димитров включи втори топтреньор в екипа си за 2023 година Към венецуелеца Даниел Валверду се причислява британецът Джейми Делгадо.

45-годишният англичанин ще стартира работа с първата ни ракета още на новия шампионат за смесени тимове " Юнайтед къп " в Австралия (29 декември - 8 януари). Там Валверду и Делгадо на процедура ще работят с целия български тим, чийто капитан ще бъде Димитров - в състава са още Димитър Кузманов, Адриан Андреев, Александър Лазаров, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова.

Делгадо закупи най-голяма известност като настваник на някогашния №1 в света Анди Мъри. Сътрудничеството му с шотландеца продължи от 2016 до 2021 година, като точно при започване на този интервал той се изкачи на върха в ранглистата и се задържа там в продължение на девет месеца (7 ноември 2016 година -  20 август 2017 г.).

В треньорската си кариера Делгадо е работил още за малко с Жил Мюлер (2015 г.) и Денис Шаповалов (2022 г.). Като деен играч (1995-2014) той стигна до №121 в международната класация - на 20 август 2001 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР