Навярно повечето от вас знаят, че водата е основна част

...
Навярно повечето от вас знаят, че водата е основна част
Коментари Харесай

Опасен ли е флуорът в минералната вода?

Навярно множеството от вас знаят, че водата е съществена част от човешкия организъм и смисъла й за него е жизненоважно. Загубената посредством отделителната система и даже посредством дишането вода, би трябвало да бъде възобновена, с цел да може огранизмът ни да се намира в положително физическо положение.

При загуба на към 2.5 % от тежестта за сметка на вода, организмът ни губи 25% от своята успеваемост. За да можем да бъдем дейни би трябвало да одобряваме задоволително количество вода.
 Всеки ден е ново начало! Edna предлага Всеки ден е ново начало!
Колко вода би трябвало да пием дневно?

За да се възвърне водният баланс, би трябвало да одобряваме всекидневно най-малко по 30 мл вода на кг телесно тегло. Например, в случай че тежите 45 кг, то би трябвало да приемате по 0. 30*45 = 1.350 л. дневно.

В топлите летни дни лекарите предлагат да се пие най-малко по още една чаша над това количество.

 g Thinkstock

Как да избера каква вода да пия и какво би трябвало да знам за нея?

Най-чистата, здравословна и натурална напитка, която идва непосредствено от природата, е водата. Тя утолява най-добре жаждата, без да натоварва с калории, оцветители или консерванти. Затова ние все по-често посягаме към бутилираната вода, като считаме, че всички води са идентични и вътре има просто „ вода”, а това надалеч не е по този начин.

От извънредно значимо значение е минерализацията на водата. Малко хора знаят до какви последствия могат да доведат високоминерализираните води и какви са целесъобразните за консумация количества флуор.

Повишеното приемане на флуор (при концетрации в питейната вода над 1. 5 мг./л.) при кърмачета и деца до 7-годишна възраст, води до повишение на риска от развиване на зъбна флуороза, която се характеризира с поява на жълто-кафяви оцветявания на зъбите, нарушение структурата на емайла и повишение на чупливостта им.

 g Thinkstock

Приемането на още по-големи количества флуор (при концентрации в питейните води над 6-10 Мг./л.) основава нараснал риск от развиване на костна флуороза при деца и възрастни, при която се нарушава структурата на костното вещество и костите също стават по-чупливи.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР