Разпространява се фалшиво електронно съобщение от името на Агенцията за

...
Разпространява се фалшиво електронно съобщение от името на Агенцията за
Коментари Харесай

Разпространява се фалшив имейл от името на Агенцията по труда

Разпространява се подправено електронно известие от името на Агенцията за даване на персонални данни по отношение на въвеждането на електронната трудова брошура. Това оповестиха от „ Главната ревизия по труда " (ГИТ).

От там подчертаха, че от институцията в никакъв случай не се изпращат известия по електронен път, които приканват жителите да вкарват или да актуализират своите персонални данни.

Имейлът, от който се популяризират известията (), не е на Агенцията. Неправомерно е употребявано и логото на ИА ГИТ.

Гражданите не би трябвало да отварят линковете, посочени в изпратените известия, както и да вкарват персонални данни, молят от Агенцията.

В случай, че настъпи нужда от разпространение на информация, обвързвана с активността на ИА ГИТ, жителите се уведомяват авансово посредством формалния уебсайт на Агенцията gli.government.bg и посредством медиите. Те могат да получат информация и консултация по телефона или на имейл адресите на Агенцията, оповестени на уеб страницата в секция „ Контакти ", показват още от ГИТ.

За 2022 година в Комисията за отбрана на персоналните данни са постъпили общо 770 тъжби и 394 сигнала за нарушавания в региона на отбраната на персоналните данни и претенции за предприемане на съответни дейности, подадени от физически и юридически лица, държавни органи и организации. Това сочат данни от годишния доклад за активността на комисията за 2022 година, представени в отчета на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Отчетът на КЗЛД бе признат от Народното събрание със 132 гласа „ за " и шест – „ въздържал се " на 29 март.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР