8 предполагаеми членове на германската крайнодясна партия Райхсбюргер ще бъдат

...
8 предполагаеми членове на германската крайнодясна партия Райхсбюргер ще бъдат
Коментари Харесай

Изправят пред съда предполагаеми организатори на преврат в Германия

8 хипотетични членове на немската крайнодясна партия " Райхсбюргер " ще бъдат изправени пред съда по обвиняване в скрит план за принудително събаряне на страната, заяви „ Гардиън “.

Това е третия следващ случай на сходни правосъдни каузи, които се организират в цялата страна.

Обвиняемите, измежду които са общопрактикуващ доктор, прочут готвач и астролог, са упрекнати в това, че са били членове на управителния съвет на заговора.

Те са упрекнати в участие в терористична организация и подготовка на акт на държавна измяна. Според прокурорите групата е възнамерявала да отвлече канцлера на Германия Олаф Шолц и да го покаже по малкия екран с вярата да притегли повече последователи за своята идея.

Обвиняемите отхвърлят обвиняванията.

Процесът в Мюнхен се организира в изискванията на засилена защита, защото Германия се бори с опасенията за напредък на крайната десница след неотдавнашния ѝ триумф на европейските избори и след поредност от арести на хора, упрекнати в обособени случаи в шпионаж в интерес на Русия и Китай.

В центъра на хипотетичния скрит план е Хайнрих XIII принц Ройс - псевдоаристократ и сътрудник по недвижими парцели, който групата има намерение да назначи за собствен краткотраен водач. Той е обвиняем във Франкфурт дружно с други лица, считани за ръководители на групата.

Адвокатите на отбраната по делата отхвърлят обвинените да са терористи и вместо това допускат, че те са теоретици на конспирацията, които са се намерили един различен заради опълчването си на рестриктивните мерки за Ковид-19. Адвокатите на принц Ройс обявиха, че той отхвърля да е проявявал принуждение или да е възнамерявал да убива хора.

Предполагаемият скрит план беше оголен за първи път пред обществеността посредством серия от антитерористични обиски в 11 немски провинции, както и в чужбина през декември 2022 година след следствие на полицията под прикритие.

Провеждан в съд с висока степен на сигурност в Мюнхен, процесът против така наречен езотерично крило, както и други два, които се организират в Щутгарт (т.нар. военно крило) и Франкфурт на Майн (за които се твърди, че са главните заговорници), е плануван да продължи до януари, само че съгласно прокурорите може да отнеме години.

" Разполагаме с към 900 файла с информация и всеки ден към тях се прибавят от ден на ден страници ", съобщи Лоран Лафльор, представител на съда, преди откриването. Той изясни, че следствието продължава даже когато правосъдните процеси са в ход. Всеки обвинен ще бъде представляван от двама юристи.

Поради обстоятелството, че групата се съди на три разнообразни места, се оповестява, че съдиите, прокурорите и юристите на всички процеси, включващи общо 26 обвинени, са ангажирани в напрегнат продан на информация.

Обвиняемите от всеки развой може да се чака да бъдат доведени на другите процеси, с цел да дадат показания, което в допълнение усилва голямата организационна задача.

" Това е голямо логистично изпитание ", сподели Лафльор. Съдът е квалифициран за вълнения, " без значение дали от райхсбургите или от керденкерите, които могат да посетят процеса ", което е отпратка към придвижването за отказване на Ковид-19 " Керденкери ", добави той.

Сред подсъдимите в Мюнхен са 60-годишната Хилдегард Лайдинг, член на дясната партия „ Алтернатива за Германия “ (АзГ) и астролог, за която се твърди, че е трябвало да стане " министър на транскомуникациите " на групата.

Заедно със заварчик от баварската рокерска сцена, Лайдинг е употребила " духовни критерии ", с цел да подбере подобаващи претенденти за бъдещото държавно управление, в това число прочут готвач от Австрия, претрупан със задачата да обезпечи здравословна диета на новия режим, и практикуващ доктор, разказан от някогашни пациенти като " одобрен и почитан " в своята общественост.

Жената, която се е радикализирала по време на пандемията и се е специализирала в метода за предсказание на бъдещето посредством четене на яйца, прочут като омантика, се очакваше да стане министър на опазването на здравето. Тя е дарила 47 000 евро от личните си пари за заговора, множеството от които са отишли за образование за боравене с оръжие, настояват прокурорите.

След ареста ѝ сътрудникът ѝ в практиката в дребен град в Долна Саксония слага известие на вратата на кабинета им, в което се споделя, че новината, че е задържана за хипотетичното ѝ присъединяване в терористична организация, " беше цялостна изненада за мен и целия екип на практиката. Ние сме шокирани и се разграничаваме от всякаква сходна дясноекстремистка идеология ".

Смята се, че в Германия има към 23 000 райхсбурги, от които към 10 % са склонни да употребяват принуждение, а за 1000 от тях се счита, че са част от дясноекстремистката сцена./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР