Какво е дневната ни рутина без серум, който съдържа ниацинамид?

...
Какво е дневната ни рутина без серум, който съдържа ниацинамид?
Коментари Харесай

Витаминозна бомба за кожата: 6 магически ползи от ниацинамида

Какво е дневната ни рутина без серум, който съдържа ниацинамид? Популярната съставна част дава обещание гладка и лъскава кожа и ние всички й се доверяваме. Звучи професионално, резултатът в множеството случаи е „ уау “, остава да разберем какво се крие зад това название.

Ниацинамидът е производно на витамин В3 (химическото название за витамин В3 е ниацин). Това значи, че ниацинамидът е форма на витмаин В3, която има малко по-различна химична структурна формула от ниацина.

Многобройни клинични изследвания демонстрират, че водоразтворимото вещество може да има позитивен резултат върху кожата, в случай че се употребява постоянно. Витаминното производно се употребява за предпочитане в серуми на водна основа.
 6 аюрведични билки, които ще ви обезпечат сияйна и млада кожа  6 аюрведични билки, които ще ви обезпечат сияйна и млада кожа  6 аюрведични билки, които ще ви обезпечат сияйна и млада кожа  6 аюрведични билки, които ще ви обезпечат сияйна и млада кожа
Какъв е резултатът на ниацинамида?

1. Ефект срещу стареене

Производното на витамин В3 има антиоксидантни свойства и защищава кожата от свободни радикали. Това предотвратява преждевременното стареене на кожата. Веществото също подтиква производството на липиди и образуването на личен колаген и еластин в организма. Резултатът е по-стегнат и равен загар, който придобива разтегливост. Фините бръчки се изглаждат, когато се употребява постоянно.
 Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа  Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа  Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа  Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа
2. Засилва защитната функционалност на кожата и овлажнява

Проучванията демонстрират, че веществото има регенериращ резултат върху повредена кожна преграда. Витамин В3 подкрепя организма при образуването на липиди и серамиди, които са от значително значение за защитната функционалност на кожата. Ненарушена преграда на кожата подсигурява, че тя губи по-малко влага и става по-устойчива на външни въздействия. Затова продуктите, съдържащи ниацинамид, също са идеални за суха кожа.

3. Минимизира разширените пори

При постоянна приложимост порите се свиват и са сведени до най-малко. Не единствено кожата наподобява по-фина и равномерна, праймерът и основата също се утаяват по-малко.
                             

4. Успокоява кожата

Производното на витамин В3 поддържа личната регенерация на кожата и подсигурява, че тя има по-малко раздразнения.

5. Матира мазната кожа

Ниацинамидът контролира производството на себум и може да помогне за матиране на Т-зоната. Освен това витаминът има антибактериален резултат и може в дълготраен проект да обезпечи по-гладък загар.
 4-те най-хубави масла за кожа  4-те най-хубави масла за кожа  4-те най-хубави масла за кожа  4-те най-хубави масла за кожа
6. Противодейства на пигментирането на кожата

Известно е също, че производното на витамин В3 инхибира синтеза на меланин и по този метод кара тъмните пигментни петна и пъпки да изчезват. Освен това още веднъж прави тена лъчезарен.
 5-те секрети на хората с съвършена кожа  5-те секрети на хората с съвършена кожа  5-те секрети на хората с съвършена кожа  5-те секрети на хората с съвършена кожа
Внимание! Твърде високата концентрация на ниацинамид може краткотрайно да докара до нежелано зачервяване на кожата, защото витаминът краткотрайно уголемява кръвоносните съдове. Затова би трябвало да се обърне внимание на концентрацията. Начинаещите най-добре да стартират с централизация от 1-5%, хора с опит с ниацинамид и по-зрял вид кожа могат да употребяват серуми с до 10% наличие на ниацинамид.

Трябва също да бъдете деликатни, когато използвате ниацинамид в композиция с витамин С. Не е поради витамин С непосредствено, а по-скоро поради киселинното рН на витамин С . В кисела среда ниацинамидът може да се трансформира в ниацин (никотинова киселина), което краткотрайно може да докара до зачервяване при изключително сензитивна кожа. Затова просто оставете да минат 15-30 минути и по-късно използвайте идващия артикул. Така кожата има малко време за нормализиране на pH.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР