Наводнени къщи, разрушени пътища, откъснати от света села – това

...
Наводнени къщи, разрушени пътища, откъснати от света села – това
Коментари Харесай

Невъобразим ужас в Германия

Наводнени къщи, разрушени пътища, откъснати от света села – това е картината на ужаса в някои немски селища след потопа през последните няколко дни. Повече от 120 души са изгубили живота си след наводненията в Германия и Белгия.

Свидетели на естествения апокалипсис описват, че родните им места наподобяват на бойна зона. Броят на жертвите евентуално е доста по-голям, тъй като стотици са изчезнали. Проливните дъждове засегнаха и елементи на Швейцария, Люксембург и Нидерландия. В Германия, където броят на починалите надмина 100 души, президентът Франк-Валтер Щайнмайер съобщи, че е „ зашеметен” от разрухата, преди визитата си в обиден от наводненията район. Провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Рейнланд-Пфалц и Саарланд са най-засегнати от бедствието. Към момента няма данни за починали българи в Германия.

Sky News съобщи, че селището Арлоф е било безусловно опустошено. Жителката Моника Декер описа пред камерата със сълзи в очите, че всичко е станало „ доста бързо”: „ Толкова доста хора починаха. Не успяхме да получим помощ, тъй като всичко стана извънредно бързо. Не можеш да спреш такова нещо. Мобилните телефони не работят, а една жена, която бе извела кучето на разходка, бе отнесена от водите. Очаквахме, че ще бъде неприятно, само че не и толкова”.

Описват случилото се в някои население места като прекосяване на булдозер, който е вдигнал във въздуха къщи и коли. Учените предвиждат от години, че летните превалявания и горещи талази ще станат по-интензивни заради провокираните от индивида климатични промени, показва Би Би Си. В Белгия армията е изпратена в четири от 10-те провинции на страната за помощ на потърпевшите. 20 юли е разгласен за ден на народен печал поради жертвите в страната. Премиерът на Белгия Александер Де Кро съобщи, че наводненията може би са най-катастрофалните, които страната в миналото е виждала.
Снимка: БГНЕС/ EPA  Невъобразим смут в Германия

Снимка: БГНЕС/ EPA  Невъобразим смут в Германия

Снимка: БГНЕС/ EPA  Невъобразим смут в Германия

Снимка: БГНЕС/ EPA  Невъобразим смут в Германия

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР