Руският президент Владимир Путин и севернокорейският му колега Ким Чен-ун

...
Руският президент Владимир Путин и севернокорейският му колега Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Стратегическо партньорство: Путин и Ким Чен-ун подписаха пакт за взаимна отбрана

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският му сътрудник Ким Чен-ун подписаха през днешния ден в Пхенян съглашение за стратегическо партньорство сред двете страни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Според съветските организации договарянията на двамата водачи, водени на четири очи, са траяли към два часа.

Пактът включва уговорка за взаимна защита, съгласно която всяка страна се съгласява да оказва помощ на другата да отблъсква външна експанзия, съобщи съветският президент Владимир Путин.

Руският държавен глава обърна внимание на изказванията на Съединените щати и други страни от НАТО, които се съгласиха да разрешат на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

" Това не са единствено изказвания, това към този момент се случва и всичко това е жестоко нарушаване на рестриктивните мерки, които западните страни са поели в границите на разнообразни интернационалните отговорности ", сподели Путин.

Русия също по този начин не изключва развиването на военнотехническо съдействие със Северна Корея по отношение на подписания Договор за стратегическо съдействие, съобщи Путин след диалози със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

" Руската федерация не изключва за себе си развиването на военнотехническото съдействие с Корейската народнодемократична република в сходство с подписания през днешния ден документ ", съобщи съветският президент.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че подписаното с Русия съглашение за взаимопомощ е с чисто отбранителна устременост макар ясното предизвестие, отправено към Запада, съобщи Франс прес.

" Този мощен контракт не е нищо по-малко от един в действителност градивен, перспективен и извънредно кротичък и защитителен документ ", съобщи Ким, застанал паралелно с съветския президент Владимир Путин, който окачестви като " най-хубавия другар на корейския народ ".

С него връзките сред Северна Корея и Русия са се издигнали до " ново, високо равнище на съюзничество ", акцентира Ким, представен от Ройтерс. Според севернокорейския водач подписването на документа бележи значим и исторически миг в връзките сред двете страни.

 
На разходка с съветска лимузина
След като подари на Ким един от първокласните коли по време на изпълнената с пищност аудиенция в Пхенян, Путин взе севернокорейския водач на разходка с лимузина съветско произвеждане.

Видео, оповестено от съветската държавна телевизия, демонстрира по какъв начин Путин сяда зад кормилото на черната бронирана лимузина, която е неговата публична президентска кола в Русия, а Ким се качва на пътническата седалка.

След това се вижда по какъв начин автомобилът се движи по път, който минава през нещо, което наподобява на парк, преди да спре. Кореец в костюм и с бели ръкавици се вижда по какъв начин отваря вратата на Ким, след което се втурва да държи вратата на Путин.

След това се вижда по какъв начин Путин и Ким вървят един до различен и беседват по пътека в гориста околност с един мъж, евентуално телохранител, който върви зад тях.

Смята се, че Ким е разпален авто запалянко и един от помощниците на Путин съобщи по-рано през днешния ден, че съветският водач е подарил на Ким лимузина " Аурус ", създадена в Русия.

Путин подари на Ким първата лимузина " Аурус " през февруари тази година, оповестиха тогава двете страни, което значи, че в този момент той разполага с най-малко две от тези транспортни средства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР