Национално поклонение за Жан-Пол Белмондо ще се проведе в Париж.

...
Национално поклонение за Жан-Пол Белмондо ще се проведе в Париж.
Коментари Харесай

Изпращат Белмондо в Дома на инвалидите

Национално поклонение за Жан-Пол Белмондо ще се организира в Париж. На 9-и септември той ще бъде положен в мемориалния комплекс Дома на инвалидите. Легендата на киното умря през вчерашния ден на 88 години. Президентът Еманюел Макрон назова обичаният артист „ национално благосъстояние ”.

Голяма част от времето си Белмондо прекарва в Южна Франция. В центъра на Ница има мемориал в негова памет. Кореспондентът на Нова телевизия Петя Желева се срещна с близки на легендата.

Приживе Белмондо обожавал да прекарва времето си на Лазурния бряг и по-специално в Ница. Прекрасният, както постоянно го назовават, е снимал осем от филмите си там и затова градът тъгува за загубата. В негова памет екипът ни се срещна с някои от най-близките другари на Белмондо в Ница, които споделиха истории и прекарвания.

На Лазурния бряг името на Белмондо свети по-силно даже от слънцето. От Кан, през Ница, до Монако „ Бебел ”, както приятелите го назовават, обожавал колоритните пейзажи и локалната гастрономия, а през днешния ден феновете на артиста могат да се насладят на някои от най-личните и красиви фотографии на Белмондо в остарелия град на Ница.

„ Изгубихме една изключителна персона. Чудовище в киното. Изгубихме другар, прелестен човек. Изгубихме всичко. Направихме тази галерия в негова чест още на 19 юли, само че не знаехме, че ще ни напусне толкоз скоро. Но въпреки всичко удовлетворен, че той съумя да я види, въпреки и не онлайн. Изпратихме му фотоси, видеа. Беше благополучен, че я има ”, показа фотографът и другар на Белмондо Шарл Бебер.

Бебер и Жан-Пол Белмондо стартират кариерите си съвсем по едно и също време – преди повече от 60 години. Единият във фотографията, а другият - в киното. Срещат се на общо събитие.

„ Винаги, когато идваше на почивка със фамилията си в региона ми се обаждаше. Ходех да ги фотографирам и след това изпращах фотосите на всички списания и медии. Така, до момента в който беше на отмора, никой не го притесняваше с молба за фотоси и можеше умерено да почива ”, сподели още Бебер.

В Ница и района Белмондо снима освен част от своите филми, само че основава и някои от най-силните си другарства. Любител на локалната гастрономия, артистът постоянно хапвал кървавицата с лук и ориз на Жо, която редувал с обичаната си сушена риба.

В Ница кинолегендата не пропущала да посети обичания си ресторант, с цел да се наслаждения на известната stockfish – тип сушена риба, която локалните тук подготвят с доматен сос и провансалски подправки.

Половинвековно другарство свързва Жо Исотие и Жан-Пол Белмондо. Заедно обичали да беседват за всичко, даже за спорт, признава ресторантьорът с очи, цялостни със сълзи.

„ Пожела да седне извън. Предложих му да го настаним в салона, с цел да може да хапне умерено, само че той не искаше. Точно тогава мина рейс. Шофьорът го разпозна и стартира да крещи името му. В момент 50 души пасажери се изсипаха от рейса и започнаха да го прегръщат и целуват. Не съумя да хапне даже залък. Казах му: „ Видя ли? Предупредих те! ”. А той отговори: „ Няма проблем. На тях дължа всичко! ”, описа Истие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР