Националният селекционер на женския отбор на България по волейбол до

...
Националният селекционер на женския отбор на България по волейбол до
Коментари Харесай

Треньорът на волейболните националки на България до 17 години Владислав Тодоров Предпочитам грозна победа пред красива загуба

Националният селекционер на женския тим на България по волейбол до 17 години Владислав Тодоров приготвя състава за европейска подготовка в Турция.

Тодоров даде детайлности за подготовката на българския отбор в изявление за формалния уебсайт на Българската федерация по полейбол.

- Здравейте, господин Тодоров! Как върви подготовката на тима?

- Вече сме на финала. Отборът е квалифициран. Имахме контроли против Гърция, които бяха ползотворни. Видяхме някои недостатъци в нашия тим, които желая да почистим. По време на мачовете и програмата ще помогне да се случи.

- От какво сте най-доволен и от какво не толкоз в дуелите с Гърция?

- Генерално съм доста удовлетворен. Изпробвахме всевъзможни разновидности на състава. Хареса ми това, че девойките са доста борбени. Когато победихме Гърция, го направихме с темперамент и с можене във финалните моменти на геймовете. Загубихме в някои елементи поради обикновени неточности, само че си извадихме поучения. Ще създадем всичко допустимо в европейската подготовка да не ги позволяваме.

- Разузнахте ли противниците?

- От Гърция към този момент имаме усещане. Много образован тим са. За останалите нямам информация, само че и те нямат за нас. Ще имаме време с изиграните мачове в групите да се подготвим. С щаба ще отделим нужното време. Момичетата се усещат сносно. Климатът е добър. Започнахме лагера незабавно след Коледа, изкарахме Нова година дружно и това способства за сработването. Беше като тиймбилдинг

- Състезателките са още доста млади. Осъзнават ли какво е, че ще играят за България?
- Знаят! Абсолютно знаят защо са тук. Имаме да свършим значима работа. Носят цялостна отговорност. Наистина схващат защо сме се събрали.

- Изчистен ли е титулярният състав?

- Не обичам да споделям титулярен състав. Има стартова шестица. Дали тя ще приключи до края на мача, ще покаже ходът на играта. Всичките деца са подготвени даже за една топка да дадат максимума от себе си, с цел да реализираме успеха.

- България ли е един от любимците в квалификацията?

- Искам да е по този начин. Винаги би трябвало да мислим, че сме в тази позиция. Трябва да имаме вяра в себе си и да тръгваме за най-високото място. А към този момент ходът на мачовете и играта ще дефинират дали сме любимци. Нашата цел като екип е да реализираме класиране. Предпочитам грозна победа пред красива загуба.

- Кои ще са ни главните противници?

- Не желая да звуча надменно, само че за мен всеки противник е главен. Трябва да дадем внимание на всеки съперник. Важно е ние какво ще покажем, а не другите. Няма слаб съперник. Тези деца са бъдещето на българския волейбол. Благодаря на всички, даже които не отпътуват. Треньорите идват и си отиват, а те ще останат.

- Расте ли положително потомство на българския волейбол?

- Винаги се е случвало! Ние като треньори в клубовете и националните тимове би трябвало да им дадем достатъчното, с цел да станат приключени състезатели. В някои отбори може да има огромно количество играчи, в други – по-малко. Ние не можем да се бъркаме в работата на клубовете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР