Националният профсъюз на журналистите в Афганистан смята, че по време

...
Националният профсъюз на журналистите в Афганистан смята, че по време
Коментари Харесай

Стотици афганистанци са напуснали страната си с фалшиви журналистически акредитации

Националният синдикат на публицистите в Афганистан счита, че по време на евакуацията през лятото стотици афганистанци са съумели да изоставен страната, представяйки се за публицисти, заяви осведомителната организация Khaama Press.

По време на напускането на западните сътрудници от Афганистан организации, които нямат отношение към медиите, са включвали в описите за евакуация с изключение на имената на своите чиновници, и тези на роднините и приятелите им, представяйки ги за публицисти. Така е било по-лесно да получат позволение за влизане, изисквано от непознатите страни. Освен това, такива организации са съумели да привлекат и сериозна по размер интернационална финансова помощ, настояват от профсъюза.
 Световна организация: През зимата афганистанците ги чака „ пъкълът на земята “ Световна организация: През зимата афганистанците ги чака „ пъкълът на земята “
Времето в Афганистан минава от ранна есенна топлота към внезапен мраз. Няколко региона оповестяват за суша, което в допълнение ускорява усе...

Председателят му Масрур Лютфи акцентира, че стотици същински публицисти не престават да работят в Афганистан и не получават никаква помощ. Тяхното финансово състояние, става все по-непосилно, настояват локалните медии, като някои от репортерите са принудени да работят като улични търговци, с цел да изкарат някакви пари. На този декор стотици хора с подправени журналистически акредитации са съумели да изоставен страната.

Лютфи сподели, че някои медии в Афганистан и сега не престават да се занимават с продажба на журналистически акредитации на черния пазар. Профсъюзът може да потвърди това с документи, акцентира той. Лютфи твърди, че организацията му е в положение да реализира всевъзможни интернационалните стратегии в поддръжка на публицистите и прикани международната общественост да координира своята активност с профсъюза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР