Националният отбор по волейбол на България за жени завърши подготовката

...
Националният отбор по волейбол на България за жени завърши подготовката
Коментари Харесай

Женският национален отбор на България по волейбол загуби последната си контрола преди началото на Лигата на нациите

Националният тим по волейбол на България за дами приключи подготовката си за Лигата на нациите с контрола против Белгия, изгубена с 3:2 (22:25, 25:21, 25:17, 21:25, 15:13). Двубоят се игра в столичната зала " Христо Ботев " и беше открит за феновете.

Един от най-емоционалните моменти не беше обвързван с игрова обстановка или резултата, а със символичното изпращане на дългогодишната националка Ева Янева,

Участничката на седем европейски шампионати с екипа на България получи букети от Българска федерация по волейбол и от фенклуба на националния тим. Тя беше поздравена персонално от сегашния селекционер на женския народен тим - Лоренцо Мичели, с който завоюва купа във френското състезание.



Една от най-успешните и обичани волейболистки у нас остана доста трогната от вниманието и не скри сълзите си.

Селекционерът на българския отбор Лоренцо Мичели заложи на стартов състав: Мария Кривошийска, Петя Баракова, Мария Йорданова, Борислава Съйкова, Ива Дудова, Мария Паскова и либеро Жана Тодорова.

Тайбрекът беше доста оспорван, със огромна борба и в двете полета, а крайният триумф отиде при Белгия след 15:13.

" Хубаво щеше да е спечелим през днешния ден, само че считам, че се борихме и показахме много хубави неща. Според мен сме подготвени за старта на Лигата на нациите ", разяснява след мача капитанът Мирослава Паскова.

Тя беше най-резултатна от българския отбор с 21 точки, а 17 добави Мария Йорданова. С 14 пункта се отличи Ива Дудова.

" Стана хубава инспекция, само че не би трябвало да забравяме, че в Лигата на нациите ни чакат тимове, които към момента имат шансове да се класират за Олимпийските игри в Париж и ще се хвърлят крепко ", добави селекционерът Лоренцо Мичели.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР