Националният оперативен щаб беше създаден от министър-председателя на 27 февруари

...
Националният оперативен щаб беше създаден от министър-председателя на 27 февруари
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Новото разхлабване на мерките е рисково

Националният действен щаб беше основан от министър-председателя на 27 февруари 2020 година и главните му цели бяха да осведоми здравния министър и премиера за придвижването на пандемията да координира държавните институции. От 12 май 2020 година, когато не сме в изключително състояние, а в епидемиологична обстановка, нещата се поемат от министър на опазването на здравето. Това сподели в предаването " Офанзива " по Нова Нюз шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев във връзка разпускането на НОЩ.

По думите през последните дни броят на новозаразените с ковид у нас понижава.

Новото разхлабване на ограниченията от през вчерашния ден е рисково. Всяко разхлабване на ограничения ме тормози, тъй като може да усили броя на новозаразените. Не ме плашат моловете, а спортните надпревари, където могат да се съберат доста хора, и и нощните заведения. Пускането на аудитория по стадионите и отварянето на нощните заведения би трябвало да бъде отсрочено, акцентира проф. Кантарджиев.

По думите му няма разказани тромбози при втора имунизация с " АстраЗенека ". В понеделник ще бъдат оповестени експертните препоръки за хората, които са с сложена първа доза на имунизацията на " АстраЗенека ". Засега юридически нещата стоят по този начин, че би трябвало да си направиш втора ваксина със препарат на същата компания, с която и първата, сподели още проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР