Националният борд по туризъм /НБТ/ и Българската туристическа камара /БТК/

...
Националният борд по туризъм /НБТ/ и Българската туристическа камара /БТК/
Коментари Харесай

Румъния не допуска молдовски сезонни работници до България

Националният ръб по туризъм /НБТ/ и Българската туристическа камара /БТК/ алармираха българските управляващи по отношение на проблем с недопускането на сезонни служащи от Молдова до България на румънските гранични пунктове. Това оповестиха от НБТ.

Писма са изпратени до вицепремиера и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев, до министъра на туризма Стела Балтова, министъра на външните работи Светлан Стоев и на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Служителите от три години разполагат с всички годни документи, нужни за влизане в страната и разрешителни за работа от Агенцията по заетостта. Те работят в огромните български курорти. Румънските управляващи не признават документите за сезонни служащи до 90 дни.

От Националния ръб по туризъм и Българската туристическа камара упорстват българската страна да осведоми румънските управляващи, че съгласно заповед на министъра на опазването на здравето, сезонните служащи с издадени документи от Агенцията по заетостта и документ за изработен PCR тест в границите на 72 часа, имат право да влизат на територията на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР