Областният управител на Благоевград Георги Динев съобщи, че за един

...
Областният управител на Благоевград Георги Динев съобщи, че за един
Коментари Харесай

Ударно изграждат участък от АМ Струма - включват отбивката за Банско, Разлог и Гоце Делчев

Областният шеф на Благоевград Георги Динев заяви, че за един месец ще бъде построен сектор от автомагистрала " Струма " в частта й сред Симитли и Благоевград. Целта е да се понижи задръстването, което се получава при сливането на трафика от Кулата и направлението Банско - Гоце Делчев.

Ангажимент към скоростното създаване на трасето в посока София е поела Агенция " Пътна инфраструктура ". В сектора с дължина сред 500 и 600 метра има и частни парцели, които страната би трябвало да изкупи. Строителните действия по някои места обаче стартират още при започване на идната седмица, предава БНР.

" Да се направи продължението на автомагистрала " Струма " с 500-600 метра, така че да подмине отбивката за Банско, Разлог и Гоце Делчев, като там в действителност ще има отбивка, която ще е единствено за Банско, Разлог и Гоце Делчев.

Като задачата е да не се образува тази запушалка, която виждаме всички ние почти всеки петък, всяка неделя и в дните, в които има по-засилен трафик ", споделя регионалният.

Георги Динев чака до началото на дейния летен сезон построяването на правата да бъде приключено:

" Имам уверението. Документално всичко към този момент е направено и още от понеделник ще стартират самите строително-монтажни действия, като имам уверението, че до края на месец юни ще бъде завършено, с цел да облекчим летния трафик, който се чака да бъде доста огромен ".

Както и Клуб Z писа, последните събития към злощастната така наречен автомагистрала бяха, че в края на април рухна подпорна стена в сектора край пернишкото с. Мало Бучино - строена преди 14 година В този регион в началото автомагистралата се наричаше " Люлин ".

А при трагичната злополука с македонски рейс, при която изгоряха 45 души през 2021 година, се разбра, че автомагистрала там действително няма - защото нито дава отговор на условията за автомагистрала, нито в миналото е издавана като такава на държавна приемателна комисия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР