Национална служба за охрана няма информация и никога не е

...
Национална служба за охрана няма информация и никога не е
Коментари Харесай

НСО: Нямаме информация, че в сградата на МС влизат защитени свидетели

Национална работа за защита няма информация и в никакъв случай не е имала за това до каква степен и от по кое време в постройката на Министерски съвет има „ предпазени очевидци “ или същите влизат в постройката и чиято идентичност не следва да бъде компрометирана. Това се споделя в позиция на НСО.

От службата за защита показват, че няколко закона оправомощават органите на Министерство на вътрешните работи и правосъдната власт да желаят видеозаписи и всякаква друга информация, а въпреки това задължават НСО (и всички други органи и лица) да оказват подпомагане. При несъблюдение на тези отговорности са планувани съответните наказания, показват от НСО.

От службата за защита дадоха отговор една по една на рецензиите, отправени от държавното управление, след решението на Министерски съвет да предложи на президента освобождението на Емил Тонев:

Относно „ забавеното и изчезнало даване и подпомагане по време на митингите през по-миналото лято “, следва да бъде посочено, че записите от 10 юли 2020 година са поискани на 16 юли 2020 година от органите на Министерство на вътрешните работи и са предоставени неотложно в същия ден. В писмото от прокуратурата, заведено в НСО на 24 март 2022 година, се съдържа и условието за неотложност. Отговорът с даването на желаните записи е изпратен на прокуратурата оптимално бързо, като е систематизиран по избрани съображения. Тази фактология е оценка на изказванието по отношение на „ разминаването в държанието на управлението на НСО “ в двата случая.

Относно изказванието „ по публична информация, предоставена и на президента на Република България, съществуват подозрения за непрозрачно разходване на бюджетни средства от страна Национална работа за защита “. На първо място публична информация за подозрения не може да има. В това изказване или фразеология няма смисъл. На последващо място разходването на бюджета е предмет на нормативно открит надзор от съответните органи и такава „ неяснота “ не е открита. Включително при осъществената инспекция от Сметната палата през 2021 година, за което има формален одитен отчет, заключения за непозволено консумиране на бюджета на НСО няма. Бюджетът на НСО се разходва по легален метод, другото е погрешно и даже клеветническо. Всеки лев е изразходван по предопределение, почтено и транспарантно и според настоящата нормативна уредба.

По отношение изказванието „ и други пропуски в обезпечаването на сигурността на жителите и на представителите на кабинета “ - изрично заявяваме, че пропуски или взаимни отстъпки с обезпечаването на охраняваните лица не са допускани!

От името и на управителния екип, и на персоналния състав на службата, началникът на Националната работа за защита бригаден военачалник Емил Тонев декларира, че както се поставя на офицер с над 27-годишен стаж в службите за сигурност и публичен ред, от които близо 20 години са работа в НСО, ще постави всички старания да резервира положителния институционален звук и да остане настрана от всяко политическо користолюбие и моментна политическа или друга целенасоченост, се споделя още в позицията на НСО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР