Национална художествена академия - филиал Бургас и Дружество на бургаските

...
Национална художествена академия - филиал Бургас и Дружество на бургаските
Коментари Харесай

Художници от Бургас организират съвместна инициатива

Национална художествена академия - филиал Бургас и Дружество на бургаските художници, със съдействието на Община Бургас, започват взаимна самодейност " Солидарни през днешния ден, с цел да творим на следващия ден ". Тя е в поддръжка на ограниченията за превъзмогване на последствията от Covid - 19.

Творците, макар сложния миг, са единни и подготвени да дадат парченце от себе си като морална и материална поддръжка към хората от първа линия, рискуващи живота си за превъзмогване на рецесията.

" Нашите благоприятни условия не са толкоз огромни, колкото сърцата и душите ни, по тази причина поддържаме с това, с което можем - с нашия труд, с нашето изкуство ", разяснява Добрин Вътев, ръководител на бургаското Дружество на художниците.

" Призоваваме сътрудниците да се включат в самодейността. Поканата е отворена към всички създатели от страната. НХА и бургаското Дружество на художниците постоянно са работили в партньорство с Общината, постоянно сме били единни и непроменяемо свързани, дружно можем да се оправим с всички провокации ", заяви  Димо Колибаров, шеф на филиала на НХА в Бургас.

По волята на донорите, с едната част от средствата от продадените произведения на бургаските художници ще бъдат закупени защитни средства за медиците на първа линия. С останалото ще бъде сложено началото на фонд за финансиране на планове на конкурсен принцип, като една от ограниченията в помощ на свободните актьори.

Община Бургас благодари на художниците за инициативността, както и на други креативен общности, които биха се включили към начинанието.

Авторите могат да изпращат фотоси на творбите, с които желаят да вземат участие, на e-mail: [email protected], или на адрес: гр. Бургас, Галерия " Г. Баев ", ул. " Демокрация " № 6, за подготовка на виртуалната изложба.

Събраните произведения ще бъдат оповестени във фейсбук: https://www.facebook.com/events/542108776732365/. Форматът е отворен и галерията ще се добавя според от подадените за включване художествени творби.

Дарителите могат да получат информация за цената на творбите на номер 0885 22 62 94. Всеки, който желае да закупи продукт от галерията, би трябвало да означи това в мненията към него за опазване коректността и изваждането му от онлайн изложбата.

 

Средствата могат да се превеждат по следната Банкова сметка:

 

IBAN: BG08SOMB91308424151744

BIK: SOMBBGSF

Банка: " Общинска банка " АД

Вид на заплащане: 445100

 

При банков превод, в съображение за заплащане пишете името на създателя и творбата, която закупувате.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР