Национална агенция за приходите (НАП) ще възстанови максимално бързо почти

...
Национална агенция за приходите (НАП) ще възстанови максимално бързо почти
Коментари Харесай

ДДС за близо 300 млн. лв. предсрочно възстановява НАП на коректни фирми

Национална организация за приходите (НАП) ще възвърне оптимално бързо съвсем 300 милиона лв. налог добавена стойност на компании, регистрирани като огромни данъкоплатци в България - сдружения огромни вложители, производители на артикули, елементи и консумативи, главно за износ. През февруари те са осъществили покупко-продажби с държави-членки на Европейски Съюз и с трети страни, като са ги заявили в Национална агенция за приходите.

Това е допустимо с помощта на характерните подходи на приходната организация за по-бързото обслужване на бизнеса, един от които е опростената процедура за възобновяване на Данък добавена стойност. Целта е в актуалната комплицираната конюнктура, милиони левове оптимално бързо да се връщат в стопанския оборот, с цел да не се затруднява икономическата активност на предприятията.

По този метод се генерират и нови доходи за бюджета на страната и обслужването на значими обществени и стопански браншове в нея.

„ За следващ месец дирекция „ Големи данъкоплатци и осигурители “ ще възвърне предварително Данък добавена стойност на съвсем 90% от сдруженията, които са го заявили “, посочи Георги Стефанов – шеф на териториална дирекция ГДО.

„ На компании, които имат добра данъчна история, сумите се възвръщат съвсем незабавно без инспекции. Партньорският метод на Национална агенция за приходите е подбуден напълно от разбирането и желанието за оптимално облекчение активността на бизнеса “, уточни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР