Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева е със скъсана предна

...
Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева е със скъсана предна
Коментари Харесай

Коляното на Валентина Георгиева е по-зле, оперират я

Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева е със скъсана предна кръстна връзка на коляното на левия крайник. Това сподели за Българска телеграфна агенция президентът на БФГимнастика Красимир Дунев от Мюнхен.

По думите му, тя ще бъде оперирана и евентуално ще се възвръща най-малко девет месеца.

" Не й направиха ядрено-магнитен резонанс, а единствено фотография, само че съгласно мнението на двама лекари става въпрос за скъсана предна кръстна връзка. Утре в България ще премине цялостни медицински прегледи, само че най-вероятно ще се наложи интервенция и ще бъде отвън залата към девет месеца ", съобщи Дунев.

16-годишната Георгиева се приземи неприятно след първия опит на финала на прескок на Европейското състезание през вчерашния ден и не съумя да продължи надпреварата. Тя беше оценена с 12.733 точки, само че по-късно пропусна втория прескок и публично беше записано, че не приключва финала.

Днес гимнастичката се усеща по-зле, а коляното й е подуто.

" Валя е по-зле, боли я, коляното е подуто ", добави Красимир Дунев и разкри още, че нощес пет часа са прекарали в болничното заведение дружно с персоналния треньор на Георгиева - Филип Янев.

Лекарят на тима на Англия е оказал най-голямо подпомагане на българката, която е трябвало да изчака час и половина преди да бъде откарана в болница.

Валентина Георгиева се прибира от Мюнхен довечера в 23.00 часа, а в 19.20 за Германия ще отпътуват състезателите, които ще вземат участие на Европейското състезание по спортна гимнастика за младежи и за мъже.

При мъжете в Мюнхен ще започват Йордан Александров, Дейвид Хъдълстоун, Теодор Трифонов, Димитър Димитров и Райън Радков, а при младежите - Даниел Трифонов, Божидар Златанов, Здравко Добрев, Руслан Делибалтов и Давид Иванов.

Снимка: БГНЕС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР