Национален протест срещу въведените противоепидемични мерки организират в София собствениците

...
Национален протест срещу въведените противоепидемични мерки организират в София собствениците
Коментари Харесай

Собствениците на заведения излизат на национален протест в София

Национален митинг против въведените противоепидемични ограничения провеждат в София притежателите на заведения. Те не са съгласни с условието да работят до 23.00 часа с понижен потенциал и без да има нужните обезщетения. Протестиращите не утвърждават и това, че нощните клубове и нощните заведения ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с лимитирано работно време - от 7:00 ч. до 23:00 ч., отбелязва БНР.

От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 000 души не са получили обезщетения. Парите, към 420 милиона лв., няма да са задоволителни за компенсиране на настоящето затваряне. 300 000 души пък ще бъдат наранени.

Затова ръководителят на организацията Ричард Алибегов сподели, че заведенията няма да се съобразят с мярката.

„ Това е форма на гражданско непокорство, разрешено е от закона. Те не са политически. При затварянето предишния път нямаше ваксини. И второто, което е – тогава имаше поръчителство. “

В отговор още във вторник от здравното министерство предизвестиха, че митингите няма да спрат разпространяването на вируса, броя на умрелите от COVID-19. И припомниха, че ограниченията са „ по-меки от тези, които се ползват в редица други страни “.

Символична поддръжка за митинга на заведенията идва от транспортния отрасъл. Магдалена Милтенова от автобусните превозвачи сподели, че „ ще има рейсове, които ще изразят своето неодобрение от това, че служебното държавно управление сега на никое място не планува средства за автобусния отрасъл “.

Подкрепа има и от частните театрални школи, любителското изкуство, увеселителни центрове.

Протести против ограниченията към този момент се организираха в Русе, Хасково, Добрич, Ямбол и Кърджали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР