Няма риск за бременните жени, децата родени от имунизирани майки

...
Няма риск за бременните жени, децата родени от имунизирани майки
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Няма риск за децата, родени от имунизирани майки

" Няма риск за бременните дами, децата родени от ваксинирани майки са изцяло предпазени ", каза д-р Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.
Коклюшът няма взривоподобен темперамент, какъвто има грипът. Виждаме пълзящо повишение, което ще продължи.

Той е по-скоро лятна зараза. Сезонът му е в този момент и ще има случаи до края на годината. Въпросът е какъв брой ще са интензивни те. На базата на не неприятното ни имунизационно покритие няма да е от най-интензивните. Това, което се случва при нас сега, Европа го изживява от година и половина. Само за първото тримесечие на годината, по данни на европейския център по надзор на болесттите, случаите са 32 000. Това разяснява в ефира на Нова доктор Ангел Кунчев.

По думите му най-рисковата група са децата до 2 месеца. Кунчев добави, че имунизационното покритие за коклюш, в най-ниските възрасти, е близо 93%. „ Развитието на болестта ще продължи. С ограниченията, които взехме ще понижим риска за най-малките ", сподели той.

По отношение на заболеваемостта от морбили основният държавният здравен контрольор сподели, че с покритието, което има в страната, няма да се стигне до всеобщо разпространяване.

„ Морбили е много по-сериозен медицински проблем, в сравнение с коклюш. Там е въпрос на имунизационно покритие ", сподели Кунчев, предава Днес бг. 

Според него дългият Коронавирус 19 е едно от най-неприятните затруднения от заболяването. „ Зад това се крият доста положения. Последствията се появяват там, където болният е имал недостатъци. Те са доста разнородни. Много научни центрове работят по това, само че няма прогрес в тази област ", сподели Ангел Кунчев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР