Национален протест на полицаи от цялата страна пред Народното събрание

...
Национален протест на полицаи от цялата страна пред Народното събрание
Коментари Харесай

МВР на протест пред Народното събрание

Национален митинг на служители на реда от цялата страна пред Народното събрание в София. Към тях се причислиха надзирателите и служителите на реда.

Демонстрацията стартира в 13:30 ч..

Ситуацията е спокойна. Няма никакво напрежение, прецизира Българска телеграфна агенция.

Хората показват своите претенции. Движението в региона е блокирано.

Полицаите упорстват за 20-процентно нарастване на възнагражденията. Служителите на Министерство на вътрешните работи не са удовлетворени от заложените средства в бюджет 2022 година, който следва да бъде признат на второ гласоподаване от Народното събрание.

В известие до медиите от преди няколко дни те обявиха, че законопроектът за държавен бюджет на Република България за т. година " по никакъв метод не отразява съответните потребности на българските жители във връзка с тяхната сигурност и сигурност, както и не планува ограничения, които да подсигуряват заслужен труд и възнаграждение на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ".

„ В Бюджет 2022 година не е заложено нарастване на възнагражденията ни. Протестираме и против изваждането на пожарната и телефон 112 от структурата на Министерство на вътрешните работи. Ако нашите претенции не бъдат задоволени, ще продължим с протестите”, сподели пред NOVA ръководителят на синдикалната федерация Иван Димитров.

В събота на протестно шествие в София излязоха и пожарникарите, които също имат възражения против тазгодишния бюджет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР